Litet barn polisanmält – efter att ha puttats i en rutschkana

- 29/05/2019, 19:20

En liten pojke i Malmö blev under lördagsförmiddagen polisanmäld och är nu misstänkt för vållande av kroppsskada. Orsak? Barnet puttade ett annat barn i en rutschkana vid en lekplats.

I lördags lekte en liten pojke och ett jämnårigt barn vid en lekplats i Malmö. Det var två familjer på platsen och från början ska det varit en härlig stämning.

Blev tjafsigt mellan barnen

Men en stund in på eftermiddagen blev det lite tjafsigt mellan barnen och den lilla pojken puttade det andra barnet från rutschkanan. Något som det puttade barnets föräldrar inte tolererade utan helt enkelt ringde polisen för att få bukt med situationen.

– Det ena barnet ska ha puttat det andra när hen befann sig på rutschkanan, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisen i region Syd, till Lokaltidningen och fortsätter:

– Enligt anmälan ska det barnet ha fått ont i sitt ben, men det står inget om att det skulle röra sig om några allvarliga skador.

Det puttade barnet ska fallit från låg höjd men trots det gjort sig illa, men ingen ambulans kallades till platsen.

Utreder ärendet

Orsaken till att föräldrarna till det puttade barnet polisanmälde pojken och händelsen är fortfarande oklart. Men vanligt är det i alla fall inte.

– Jag har inte hört talas om något liknande tidigare, avslutar Åsa Emanuelsson.

Pojken misstänkts för vållande av kroppsskada och polisen utreder nu händelsen, vilket även tar en hel del resurser, skriver Lokaltidningen.

Men att det anmälda barnet kommer att fällas för något brott är det inget som tyder på. För att kunna straffas i Sverige bör du vara straffmyndig, vilket är 15 år. Denna polisanmälda putt-pojke var ungefär tio år yngre än så.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när en 4-årig pojke sträckte sig fram till hund och fick hela handen avbiten. Här kan du läsa mer om det.

Har du puttats i rutschkanan?