Barn, Hundar
Fyraåring fick hand avbiten av hund - Foto: Pixabay / gofundme.com

4-årig pojke sträckte sig fram till hund – fick handen avbiten

En 4-årig pojke i Utah, USA, sträckte fram sin hand under ett stängsel för att klappa en hund. Men hunden, som var av rasen husky, ville varken bli klappad eller leka. Det gick så illa att hunden bet av pojkens hand. ​


Den fyraåriga pojken ville bara leka med sin grannes hundar Polar och Bear. Men att leka var inget som hundarna ville. När pojken sträckte in sin hand, som var täckt med en strumpa, under familjens och grannens staket reagerade en av hundarna med att hugga ett rejält tag om pojkens hand, skriver BuzzFeed News.

Den bet så pass hårt att pojkens hand lossnade helt och hållet från armen. 

Opererades akut 

Pojkens föräldrar var snabbt på plats och kunde minska blödningen från sonens arm tills sjukvårdspersonal anlände till platsen. Fyraåringen fick åka ambulanshelikopter till ett sjukhus i Salt Lake City och var så pass skadad att han behövde opereras akut. 

Pojken har nu återhämtat sig någorlunda efter operationen och läget är stabilt. Men sin hand kommer han tyvärr att få leva utan för den gick inte att operera tillbaka. Orsaken? Fyraåringens hand gick inte att hitta.

Sjukvårdspersonalen letade i flera timmar efter den avbitna handen på platsen där olyckan skedde, men hittade den inte. Man tror att en av hundarna har ätit upp den. 

– Vi är rädda att hunden som bet pojken har ätit upp handen. Så det verkar inte som att ett försök att operera tillbaka handen inte är ett alternativ, säger James Cook, brandofficer på Layton brandstation, till Standard-Examiner.

Hundarna omhändertagna

De två hundarna har omhändertagits och kommer att vara i karantän i tio dagar under övervakning. Anledningen till det är för att se så de inte är smittade med rabies, skriver BuzzFeed News

Även en utredning är igång angående hundarnas risk att utsätta människor för fara, oavsett om de är kopplade eller inte.

– Det är en allvarlig skada på en människa som ägt rum, så vi gör en utredning om hunden är farlig eller inte. Vi försöker att se på varje situation som kan avgöra om hunden är farlig, liksom att mildra det faktum att det är farligt, säger Rhett Nicks, som är chef för Davis Country Animal Care, till Fox13.

Vill rädda hundarna 

Jessica Nusz, en person som säger sig vara en nära vän till hundarnas ägare, har nu startat en insamling för att kunna rädda hundarna Polar och Bear från att avlivas. I skrivande stund har nästan 200 000 signaturer.

I insamlingen står det: 

"Min bästa väns hund var involverad i en olycklig olycka där en liten pojke stack in armen genom staketet med en socka på handen. Bear, som lekte med det han trodde var en leksak, bet tag i sockan och såg inte att det var ett litet barn på andra sidan av staketet. Han som är hund, trodde att det var ett krigsspel, bet för hårt och pojkens hand ramlade av. Detta är en olycklig situation för båda sidor. Och nu är båda hundarna satta i karantän. Det är finns en risk att Bear kan avlivas och han förtjänar inte att dö för denna olycka". 

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka hundar som är inblandade i flest attacker. Det kan du läsa mer om här! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du något husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.