Det-har-hander-med-penisen-nar-du-aldras
Det här händer med penisen när du åldras - Foto: Pixabay, Pixabay

Så åldras penisen: Krymper, hänger och mjuknar

Att åldras är oundvikligt och tydligen slipper inte ens penisen undan. Tvärtom har du med snopp en hel del saker att se framemot – eller frukta beroende på synsätt.


Att åldras är oundvikligt och påverkar alla delar av våra kroppar – även våra könsorgan. Och det är faktiskt mycket saker som händer med en gammal snopp. Här är allt du vill veta om hur penisen åldras:

Mjukare och slappare

Något som är vanligt med ökad ålder är att ståndet blir mindre hårt. Det här beror på flera saker, bland annat att penisen får en långsammare blodgenomströmning och att huden blir slappare. Även blodkärlen blir mindre spänstiga vilket gör det svårare för penisen att fyllas med blod. 

Hängpung

Inte bara huden förlorar sin spänst – det gör även pungen. Alltså kan du förvänta dig en så kallad "hängpung" på äldre dagar.

Bildkälla: Pixabay

Mindre känsel 

Även penisens känslighet minskar med åren. Bland annat känns ollonet ofta mindre då slemhinnan tjocknar ju äldre man blir. Något vars känsel inte minskar är dock fenulum – kanske mer känd som "penissträngen". Den är lika känslig oavsett ålder, skriver RFSU.

Krymper 

Inte nog med att pungen blir längre – snoppen blir också mindre. Det här beror på att penisens celler blir äldre och mindre elastiska, något som påverkar hela apparatens storlek. 

Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT

En ny riktning 

Inte bara livet tar en ny riktning när man blir äldre – det gör även snoppen. Närmare bestämt får den ofta en distinktiv böj. Det här beror på återupprepat "trauma" mot penisen, också känt som sexuella aktiviteter, skriver Men's Health.

Läs även: 6 anledningar till varför din penis kan kännas lite konstig

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du att snoppen åldras?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.