Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

åldras penisen: Krymper, hänger och mjuknar

- 09/06/2019, 14:19

Att åldras är oundvikligt och tydligen slipper inte ens penisen undan. Tvärtom har du med snopp en hel del saker att se framemot – eller frukta beroende på synsätt.

Att åldras är oundvikligt och påverkar alla delar av våra kroppar – även våra könsorgan. Och det är faktiskt mycket saker som händer med en gammal snopp. Här är allt du vill veta om hur penisen åldras:

Mjukare och slappare

Något som är vanligt med ökad ålder är att ståndet blir mindre hårt. Det här beror på flera saker, bland annat att penisen får en långsammare blodgenomströmning och att huden blir slappare. Även blodkärlen blir mindre spänstiga vilket gör det svårare för penisen att fyllas med blod. 

Hängpung

Inte bara huden förlorar sin spänst – det gör även pungen. Alltså kan du förvänta dig en så kallad "hängpung" på äldre dagar.

Snopp
Bildkälla: Pixabay

Mindre känsel 

Även penisens känslighet minskar med åren. Bland annat känns ollonet ofta mindre då slemhinnan tjocknar ju äldre man blir. Något vars känsel inte minskar är dock fenulum – kanske mer känd som "penissträngen". Den är lika känslig oavsett ålder, skriver RFSU.

Krymper 

Inte nog med att pungen blir längre – snoppen blir också mindre. Det här beror på att penisens celler blir äldre och mindre elastiska, något som påverkar hela apparatens storlek. 

Penisar
Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT

En ny riktning 

Inte bara livet tar en ny riktning när man blir äldre – det gör även snoppen. Närmare bestämt får den ofta en distinktiv böj. Det här beror på återupprepat "trauma" mot penisen, också känt som sexuella aktiviteter, skriver Men's Health.

Läs även: 6 anledningar till varför din penis kan kännas lite konstig

Visste du att snoppen åldras?