Så blir vädret nationaldagen där du bor!

- 05/06/2019, 13:05

På nationaldagen bjuds det på superväder på många håll. Ta reda på hur vädret blir där du ska fira den speciella dagen!

Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag. En högtid då det inte är allt för ovanligt med att gå på en picknick, grilla eller äta sill och potatis i goda vänners och familjs lag.

Detta gör man självfallet bäst när vädergudarna är på ens sida. Så hur kommer vädret vara på nationaldagen i år egentligen? Till mångas stora glädje så ser prognosen riktigt härlig ut – så här blir vädret där du bor!

Västra Götaland                       

Oj oj oj – västkusten håller inte tillbaka med temperaturen precis, eller är det bästkusten man kallar den? Det kommer i alla fall bjudas på superväder under nationaldagen.

Som det ser ut så kommer det bli runt 25-30 grader och växlande molnighet i nordvästra Götaland. De e la gött va?

I den södra delen ner mot sundets pärla Helsingborg, Malmö och andra härliga städer blir det också superväder. Där blir det runt 25-30 grader och strålande sol vad det verkar

Östra Götaland

Det är snarlika scener som utspelar sig på den östra delen av Götaland. Både i de nordliga delarna samt de södra så ser det ut att bli ett pangväder. I norr blir det cirka 24 grader, men det kan stiga till 30 grader lokalt. Wohoo!  

I söder är det ungefär lika varmt – så oroa er inte.

Öland och Gotland

På Öland och Gotland bjuds på ett riktigt SUPERVÄDER. Där kan det nämligen komma att bli närmare 30 grader imorgon. Bara en sån sak va?

Svealand

I Svealand ser det ut att bli väldigt varmt i hela regionen. Temperaturen kommer att variera mellan 20-29 grader med sin topp i östra Svealand, alltså i Norrköping och Stockholmstrakten.

Däremot så kan det komma lite åskskurar till sydvästra Svealand under kvällen och natten.

Norrland

I södra Norrlands inland ser det ut att bli växlande molnighet men temperaturerna bör ligga runt 20-28 grader. Inlandet i norra Norrland får det inte heller så dumt, där blir det mest soligt och omkring 20 grader, alltså lite kyligare.

Längst norrlandskusten så blir det en riktigt solskenshistoria. I de nordligare delarna kommer det att vara mest soligt och temperaturerna kan landa mellan 20-26 grader.

Tittar man längre ned längst kusten så blir det soligt även där och temperaturer runt 25 grader och lokalt 30 grader. Wow.

Prognosen för fjälltrakterna är dessvärre lite tristare om man är någon som gillar höga temperaturer. Längst fjällen i norra Norrland ser det ut att bli mest soligt och 8-17 grader. 

I den södra delen så blir det lite regn men temperaturen blir en roligare historia. Det kan nämligen bli runt 20 grader under nationaldagen.

Ha nu en trevlig nationaldag!

Källa: SMHI

MER: Varför firar vi egentligen nationaldagen? Här kan du läsa alt om det!

Är värmen efterlängtad?