Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 myter om snoppen som vägrar dö ut

- 09/06/2019, 21:54

Trots att typ hälften av jordens befolkning har snoppar är penisen fortfarande en mytomspunnen sak – och mycket av informationen som cirkulerar är falsk. Men oroa dig inte, Nyheter24 är här för att reda ut situationen!

Många har någon gång kommit i kontakt med en snopp – ändå finns det en hel del skrönor om penisen. Här är några av de mest kända myterna om det manliga könsorganet:

1. Stora fötter och stor penis

Låt oss börja med en riktig klassiker – att stora fötter också innebär att något annat är stort. En korrelation som flera forskare och sexologer dementerat. Det enda sättet att få reda på en snopps storlek är att mäta just den, inget annat, skriver Buzzfeed

Fötter
Bildkälla: Pixabay

2. Kan krympa av onani

En annan folksägen som cirkulerar är att penisens storlek kan påverkas av onani. Något som även det är falskt – på sin höjd kan mycket onani leda till skavsår, skriver UMO

Snopp
Bildkälla: Pixabay

3. Den genomsnittliga snoppen

På tal om storlek – också genomsnittet för en erigerad penis kantas av myter. Här är det vanligt att höra siffran 18 centimeter, fast det i själva verket handlar om 13,7 centimeter, skriver SVT.

Skrev
Bildkälla: Pixabay

4. Ostron ger bättre erektion

En annan myt är att ostron ger "bättre" stånd – något som det inte finns vetenskapliga belägg för, skriver Buzzfeed

Ostron
Bildkälla: Pixabay

5. Sneda penisar fungerar inte

Precis som vissa har sneda näsor har en del sneda penisar – och en myt är att dessa fungerar annorlunda än rakare varianter. Något som inte stämmer, skriver Potenslinjen

Banan
Bildkälla: Pixabay

6. Storlek är det enda som räknas

Är storleken verkligen det enda som räknas? Forskare och sexologer säger nej – något som också stöds av det faktum att åtta av tio kvinnor behöver klitorisstimulans för att nå klimax.

Måttband
Bildkälla: Pixabay

Läs även: 6 myter om sex som vägrar dö ut

Har du hört myterna förut?