Myter-om-penisen
Myter om penisen - Foto: Pixabay, Pixabay

6 myter om snoppen som vägrar dö ut

Trots att typ hälften av jordens befolkning har snoppar är penisen fortfarande en mytomspunnen sak – och mycket av informationen som cirkulerar är falsk. Men oroa dig inte, Nyheter24 är här för att reda ut situationen!


Många har någon gång kommit i kontakt med en snopp – ändå finns det en hel del skrönor om penisen. Här är några av de mest kända myterna om det manliga könsorganet:

1. Stora fötter och stor penis

Låt oss börja med en riktig klassiker – att stora fötter också innebär att något annat är stort. En korrelation som flera forskare och sexologer dementerat. Det enda sättet att få reda på en snopps storlek är att mäta just den, inget annat, skriver Buzzfeed

Bildkälla: Pixabay

2. Kan krympa av onani

En annan folksägen som cirkulerar är att penisens storlek kan påverkas av onani. Något som även det är falskt – på sin höjd kan mycket onani leda till skavsår, skriver UMO

Bildkälla: Pixabay

3. Den genomsnittliga snoppen

På tal om storlek – också genomsnittet för en erigerad penis kantas av myter. Här är det vanligt att höra siffran 18 centimeter, fast det i själva verket handlar om 13,7 centimeter, skriver SVT.

Bildkälla: Pixabay

4. Ostron ger bättre erektion

En annan myt är att ostron ger "bättre" stånd – något som det inte finns vetenskapliga belägg för, skriver Buzzfeed

Bildkälla: Pixabay

5. Sneda penisar fungerar inte

Precis som vissa har sneda näsor har en del sneda penisar – och en myt är att dessa fungerar annorlunda än rakare varianter. Något som inte stämmer, skriver Potenslinjen

Bildkälla: Pixabay

6. Storlek är det enda som räknas

Är storleken verkligen det enda som räknas? Forskare och sexologer säger nej – något som också stöds av det faktum att åtta av tio kvinnor behöver klitorisstimulans för att nå klimax.

Bildkälla: Pixabay

Läs även: 6 myter om sex som vägrar dö ut

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört myterna förut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

1 timme sedan
Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.