Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

tjänar du pengar – utan att lämna hemmet

- 05/06/2019, 19:26

Älskar du att tjäna pengar men också att chilla i soffan? Då är det här tipsen för dig! Här är fem jobb som du kan göra hemifrån:

Låter det lockande att tjäna pengar över morgonkaffet, i reklampausen eller från den varma sängen? Då borde du extraknäcka hemifrån! Och som tur är finns det en hel del att välja mellan:

1. Utföra enkäter

Företag vill alltid veta mer om sin kundbas och därför erbjuder många en slant för besvarade enkäter. Med en snabb google–sökning hittar du flera företag som erbjuder denna tjänst. Inkomstmässigt kan du räkna med att tjäna mellan 5–20 kronor per timme.

Enkät
Bildkälla: Pixabay

2. Läxhjälp 

En annan marknad som har blivit stor de senaste åren är läxhjälp online. Om du till exempel är en fena på matte eller har en examen i ett visst ämne kan det vara en perfekt lösning för dig. På nätet kan du hitta flera bemanningsföretag och timlönen brukar ligga mellan 110–190 kronor. 

Miniräknare
Bildkälla: Pixabay

3. Hemsidetestare

En del företag är också villiga att betala en slant för att få sin hemsida testad. Även här finns det flera bemanningsföretag som du kan googla fram – se bara till att du hamnar hos en seriös aktör. Hur mycket du tjänar varierar men en variant är att bli betald 10–50 kronor per upptäckt bugg.  

Dator
Bildkälla: Pixabay

4. Telefonsköterska 

Om du har en sjuksköterskeutbildning kan du även söka jobb som telefonsköterska. I denna tjänst ger du medicinsk rådgivning från valfri plats – till exempel hemmet. Lönen varierar men tillskillnad från många andra hemmajobb är det möjligt att få en heltidslön.

Telefon
Bildkälla: Pixabay

5. Översättare

Om du sitter inne på en språkkompetens är ett annat alternativ att jobba som översättare. Här kan du antingen frilansa eller söka dig till ett bemanningsföretag – glöm bara inte bort bokföringen om du gör det första alternativet.

Dator
Bildkälla: Pixabay

Läs även: Här är jobben du ska satsa på i framtiden

Vill du jobba hemifrån?