Ett par är häktat misstänkta för mordförsök på en pantburkssamlare
Ett par är häktat misstänkta för mordförsök på en pantburkssamlare - Foto: Google, Shutterstock, Johan Nilsson TT/TT

Par häktat för mordförsök – misstänks ha skjutit pantburkssamlare

Ett par sitter häktat misstänkta för försök till mord på en pantburkssamlare i Fagersjö, Stockholm.


Det var i måndags klockan 10.07 larmet kom att en svårt skottskadad man hittats i ett skogsområde i Fagersjö, Stockholm.

Sedan dess har en väldigt intensiv polisutredning ägt rum och nu har polisen gripit två personer, misstänkta för skjutningen. De är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, skriver Expressen.

Här är polisens bild av händelseförloppet

Personen som blivit skjuten är en man i 25-års åldern som ska ha befunnit sig i området i hopp om att samla ihop pantburkar. Detta ska då ha skapat irritation hos paret.

De misstänks då ha gett sig ut på en jakt efter mannen samt skrikit rasistiska glåpord mot honom. Efter det ska kvinnan ha öppnat eld med ett hagelgevär mot mannen, enligt polisens händelseförlopp som Expressen tagit del av.

Den 25-åriga mannen fördes sedan till sjukhus med ambulanshelikopter.

Tidigare dömd för vapenbrott

Mannen i paret har tidigare blivit dömd för vapen- och våldsbrott. Vapenbrottet avser ett innehav av ett kulgevär med kikarsikte med 10 skarpa patroner och två hemmagjorda ljuddämpare.

Förnekar brott

Den misstänkta mannens advokat menar att polisens uppgifter inte stämmer överens med det som ska ha skett under måndagen. Han säger också att den misstänkta mannen förnekar gärningen.

– Han förnekar gärningen. Han har ingenting med brottet att göra. Det som polisen har lagt fram stämmer inte, säger mannens advokat Mathias Wiberg till Expressen.

Kvinnans advokat har ännu inte kommenterat händelsen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tyskt affärsklimat fortsätter ljusna

Video-AI:n Sora i galen ny teaser – se klippet här

Sora, text-till-video-AI:n som chockade världen när den lanserades i vintras, fortsätter imponera. Nu har den använts av TED Talks i en ny reklamfilm.

Israel: Lämna "farlig stridszon" i norra Gaza

Det pågår ihållande israelisk beskjutning på flera håll i norra delarna av Gazaremsan, enligt rapporter från journalister på plats. Israels militär har utfärdat en "brådskande" varning till boende i området kring Beit Lahia i norra Gaza.

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Argentina ber Interpol att gripa Irans inrikesminister Ahmad Vahidi, rapporterar flera medier. Han är ansvarig för bombattentatet mot judiska Amia-centret 1994, enligt regeringen.

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.