Stockholm

Tips: 10 roliga midsommarlekar

. Foto: Foto: Fotograferna Holmberg/TT/Arno Burgi/TT

Har du svårt att komma på roliga aktiviteter till midsommarfesten? Inga problem! Vi har samlat ihop 10 lekar som passar de flesta.


Nu är det snart midsommar och för många är förberedelserna inför firandet redan i full gång. Men det kan vara svårt att komma på aktiviteter till festen och därför har vi nu samlat tio lekar som passar de flesta. Kanske hittar du en ny favorit?

1. Pennan i flaskan

Fäst en penna i ett snöre och bind snöret runt midjan så att pennan hänger strax under knäna. Ställ dig över en tom glasflaska. Böj på knäna och försök pricka flaskan med pennan.

2. Säckhoppning

En gammal klassiker! Det enda du behöver är några säckar och en start- och slutlinje. Ställ dig i säcken och börja hoppa. Först i mål vinner.

3. Spiktävling

Allt du behöver är en hammare, spik och några plankor. Den som spikar ner bestämt antal spikar i plankan på kortast tid vinner.

4. Flaskboll

Alla deltagare står i en cirkel. Alla ska ha en vattenfylld flaska utan kork framför sig. Deltagarna turas om och försöker pricka de andras flaskor med en boll. Den som fått sin flaska vält måste först plocka upp bollen innan flaskan får ställas upp. När vattnet i ens flaska är slut är man ute ur spelet. Den som är ensam kvar med vatten i sin flaska vinner.

5. Skottkärrerace

Bygg en bana med hjälp av koner eller pinnar. Dela upp er i minst två lag. En deltagare sitter i skottkärran och medtävlaren kör. Först i mål vinner.

6. Gurkförflyttning

Dela upp er i två jämna lag och placera lagkamraterna på led. Alla ska hålla händerna bakom ryggen under hela tävlingen. Varje lag får en gurka som ska förflyttas från den första till den sista personen i ledet. Om man tappar gurkan får man börja om från början. Tips: lättaste sättet är att knipa fast gurkan mellan knäna och lämna över den till nästa persons knän.

7. Bakvänd kurragömma

En gömmer sig och alla andra räknar. Den som först hittar personen gömmer sig på samma ställe. Till slut kommer det bara vara en kvar som letar och hittar alla på en gång.

8. Frisbeetävling

Placera ut till exempel en rockring som “mål”. Försök pricka rockringen. Kör valfritt antal omgångar och räkna poäng. Den som får flest poäng vinner!

9. Ballongleken

Märk ut en plan som är ungefär fyra gånger fyra meter. Dela upp er i två jämna lag. Varje deltagare fäster en uppblåst ballong på varje fotled och sedan ska man försöka ha sönder motståndarnas ballonger. Den som fått båda sina ballonger spräckta lämnar planen.

10. Kubbstafett

Allt du behöver är ett kubbspel. Ställ fem kubbar på två rader och ett lag bakom varsin rad. 

Kubbarna ska stå med några meters mellanrum. Deltagarna ska kasta ner den närmsta kubben, sedan hämta kastpinnen och lämna den till nästa person i laget. 

Om man lyckas pricka kubben så att den välter får laget flytta fram till platsen där den stod. Det lag som fått ner alla kubbarna först vinner.


Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.