Engångsgrillar slutar säljas: "Till nästa sommar är de borta"

- 25/06/2019, 10:49 -

Engångsgrillarna håller på att fasas ut i Sverige. Hemköp och Willys är de senaste i raden av livsmedelsbutiker att sätta stopp för den populära grillen.

Det var tidigare i mars som bland annat Coop och ICA valde att sätta stop för sin försäljning av engångsgrillar. Nu hoppar även Axfood som äger kedjorna Willys och Hemköp på tåget och bekräftar att de inte kommer att köpa in några nya grillar, skriver Aftonbladet.

Intresset för grillen har minskat

– Det är vår hållbarhetsstrategi och konsumenternas minskade intresse för engångsgrillar som avgör, säger Claes Salomonsson, presschef för Axfood som äger de två kedjorna till Aftonbladet.

Det är alltså när lagren är slut som grillarna slutar att säljas. Salomonsson beräknar att grillarna bör vara borta till nästa sommar.

– Jag gissar att halva årsförbrukningen är såld nu. Till nästa sommar är grillarna borta. Samma stopp gäller för Coop, Ica, Lidl och bensinkedjorna OKQ8, Preem och Circle K. De beslöt redan tidigare att slopa grillarna ur sina sortiment, men säljer först ut lagren. Grillarna säljs dock inte alls där det råder eldningsförbud, förklarar Salomonsson.

MER: Skogsbränderna i Sverige: Här är risken allra störst

Vad tycker du om beslutet?