Engångsgrillar tas bort
Nu är det färdiggrillat! - Foto: Aleksander Andersen/Terje Pedersen/TT

Beskedet: Coop och Ica slutar sälja engångsgrillar

Snart kan engångsgrillarna vara för evigt slängda på historiens skräphög. Nu meddelar nämligen både Coop och Ica att man kommer sluta sälja grillarna när lagret tar slut.


Att dra ihop ett gäng kompisar och tända på en engångsgrill i en park har varit en av svenskarnas favoritsysslor på sommaren ända sen 70-talet. Samtidigt har engångsgrillar varit omdiskuterade väldigt länge, inte minst för att de är dåliga för miljön. 

Och nu kan engångsgrillen snart vara historia.

Efter förra årets massiva skogsbränder har nu både Coop och Ica bestämt sig för att sluta sälja grillarna – och några fler engångsgrillar kommer det inte bli förrän brandsäkerheten blir bättre. 

– Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt. När vi sålt dem som finns hos oss i butik nu kommer vi inte köpa fler, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen. 

Även Ica letar nu efter en lösning med bättre grillar. 

– Vi vill försöka hitta portabla grillar som är hållbara både för miljön och som håller brandsäkerheten, säger Emelie Ericson, pressansvarig på Ica, till Expressen

MER NYHETER: Så många kuggade uppkörningen där du bor!

/
Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du detta är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.