Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beskedet: Coop och Ica slutar sälja engångsgrillar

- 23/04/2019, 08:48 -

Snart kan engångsgrillarna vara för evigt slängda på historiens skräphög. Nu meddelar nämligen både Coop och Ica att man kommer sluta sälja grillarna när lagret tar slut.

Att dra ihop ett gäng kompisar och tända på en engångsgrill i en park har varit en av svenskarnas favoritsysslor på sommaren ända sen 70-talet. Samtidigt har engångsgrillar varit omdiskuterade väldigt länge, inte minst för att de är dåliga för miljön. 

Och nu kan engångsgrillen snart vara historia.

Efter förra årets massiva skogsbränder har nu både Coop och Ica bestämt sig för att sluta sälja grillarna – och några fler engångsgrillar kommer det inte bli förrän brandsäkerheten blir bättre. 

– Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt. När vi sålt dem som finns hos oss i butik nu kommer vi inte köpa fler, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen. 

Även Ica letar nu efter en lösning med bättre grillar. 

– Vi vill försöka hitta portabla grillar som är hållbara både för miljön och som håller brandsäkerheten, säger Emelie Ericson, pressansvarig på Ica, till Expressen

MER NYHETER: Så många kuggade uppkörningen där du bor!

Tycker du detta är bra?