Annie-Loof-auktionerar-ut-klänning
Annie Lööf auktionerar ut klänning - Foto: Margaux Dietz, Fredrik Sandberg/TT

​Annie Lööfs klänning auktioneras ut – sanslöst dyrt

Är du intresserad av både politik och mode? Då kanske du är en av alla dem som kan tänka sig buda på Annie Lööfs klänning – men det blir inte nådigt för plånboken.


Förvirrad? Låt oss klargöra. 

Influencern Margaux Dietz har startat ett samarbete med auktionshemsidan Tradera för att lyfta ämnet "cirkulär ekonomi", enligt ett pressmeddelande. 

Ett steg i projektet är att auktionera ut kända personers saker till förmån av Naturskyddsföreningen– bland annat en klänning från Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Ett plagg som har gjort stor succé.

Femsiffrigt belopp

Lööfs auktion öppnade för endast fyra dagar sedan men ändå är hennes bidrag uppe i ett femsiffrigt belopp – närmare bestämt måste du betala 35 000 kronor för att klänningen ska bli din. 

Klänningen som Annie Lööf auktionerar ut. Bildkälla: Margauz Dietz

Anledningen till de höga buden är antagligen inte bara klänningens utseende – det kan även vara nostalgi. De flesta av oss har nämligen sett klänningen förut, närmare bestämt på Centerpartiets valaffischer förra året. 

Centerpartiets valaffisch 2018. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Auktionen avslutas först om tio dagar och om den fortsätter i samma bana kan slutbeloppet mycket väl bli sexsiffrigt, inte en dåligt slant för en klänning!

Läs även: Kondom såldes för sjuk stor summa på auktion

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du buda på klänningen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.