Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Annie Lööfs klänning auktioneras ut – sanslöst dyrt

- 09/07/2019, 18:27

Är du intresserad av både politik och mode? Då kanske du är en av alla dem som kan tänka sig buda på Annie Lööfs klänning – men det blir inte nådigt för plånboken.

Förvirrad? Låt oss klargöra. 

Influencern Margaux Dietz har startat ett samarbete med auktionshemsidan Tradera för att lyfta ämnet "cirkulär ekonomi", enligt ett pressmeddelande. 

Ett steg i projektet är att auktionera ut kända personers saker till förmån av Naturskyddsföreningen– bland annat en klänning från Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Ett plagg som har gjort stor succé.

Femsiffrigt belopp

Lööfs auktion öppnade för endast fyra dagar sedan men ändå är hennes bidrag uppe i ett femsiffrigt belopp – närmare bestämt måste du betala 35 000 kronor för att klänningen ska bli din. 

Aniie Lööf
Klänningen som Annie Lööf auktionerar ut. Bildkälla: Margauz Dietz

Anledningen till de höga buden är antagligen inte bara klänningens utseende – det kan även vara nostalgi. De flesta av oss har nämligen sett klänningen förut, närmare bestämt på Centerpartiets valaffischer förra året. 

Valaffisch
Centerpartiets valaffisch 2018. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Auktionen avslutas först om tio dagar och om den fortsätter i samma bana kan slutbeloppet mycket väl bli sexsiffrigt, inte en dåligt slant för en klänning!

Läs även: Kondom såldes för sjuk stor summa på auktion

Kommer du buda på klänningen?