Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gammal kondom såldes för sjukt stor summa på auktion

Kondom såldes för omkring 5 600 kronor på auktion.
1 av 4

Kondom såldes för omkring 5 600 kronor på auktion.

TT BILD / CATAWIKI

Den är rekordlång! 19 centimeer.
2 av 4

Den är rekordlång! 19 centimeer.

CATAWIKI

Och udda.
3 av 4

Och udda.

CATAWIKI

Oklart vad vinnaren ska använda den till dock...
4 av 4

Oklart vad vinnaren ska använda den till dock...

CATAWIKI

Nyheter | 17/02/2016 19:35

En 200 år gammal kondom såldes för ett makalöst pris vid en auktion nyligen.

En kondom som tillverkades för omkring 200 år sen såldes nyligen på en auktion. Priset? 462 brittiska pund – eller omkring 5 600 svenska kronor, skriver Mirror.

Preventivmedlet, som tros vara använt omkring 1800-talet är tillverkad av fårtarmar. Vilket var standard under den här tidsperioden. En så pass gammal kondom är riktigt sällsynt och kan oftast bara hittas på museum. Så klart.

Det var extremt dyrt och tidskrävande att tillverka sådana kondomer på den tiden. Oftast var det bara rika personer som hade råd att använda preventivmedlet.

Vanligaste längden på kondomerna var omkring 15 centimeter men den sålda kondomen var extra lång. Nämligen 19 centimeter.

Auktionen hölls via hemsidan Catawiki och var extremt populär. Slutpriset blev det dyraste någonsin för en liknande artefakt.

Vem vann auktionen då? Det var flera museum som försökte vinna budgivningen men det var en privatperson som vann kriget. Vad hen ska göra med kondomen är oklart, skriver Mirror.

Hade du budat på kondomen?