Kondom såldes för omkring 5 600 kronor på auktion.
1 av 4
Kondom såldes för omkring 5 600 kronor på auktion. - Foto: TT BILD / CATAWIKI
Den är rekordlång! 19 centimeer.
2 av 4
Den är rekordlång! 19 centimeer. - Foto: CATAWIKI
Och udda.
3 av 4
Och udda. - Foto: CATAWIKI
Oklart vad vinnaren ska använda den till dock...
4 av 4
Oklart vad vinnaren ska använda den till dock... - Foto: CATAWIKI

Gammal kondom såldes för sjukt stor summa på auktion

En 200 år gammal kondom såldes för ett makalöst pris vid en auktion nyligen.


En kondom som tillverkades för omkring 200 år sen såldes nyligen på en auktion. Priset? 462 brittiska pund – eller omkring 5 600 svenska kronor, skriver Mirror.

Preventivmedlet, som tros vara använt omkring 1800-talet är tillverkad av fårtarmar. Vilket var standard under den här tidsperioden. En så pass gammal kondom är riktigt sällsynt och kan oftast bara hittas på museum. Så klart.

Det var extremt dyrt och tidskrävande att tillverka sådana kondomer på den tiden. Oftast var det bara rika personer som hade råd att använda preventivmedlet.

Vanligaste längden på kondomerna var omkring 15 centimeter men den sålda kondomen var extra lång. Nämligen 19 centimeter.

Auktionen hölls via hemsidan Catawiki och var extremt populär. Slutpriset blev det dyraste någonsin för en liknande artefakt.

Vem vann auktionen då? Det var flera museum som försökte vinna budgivningen men det var en privatperson som vann kriget. Vad hen ska göra med kondomen är oklart, skriver Mirror.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du budat på kondomen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.