a-paverkas-vaginan-av-snabbmat
Så påverkas vaginan av snabbmat - Foto: Pixabay

Så påverkas vaginan av snabbmat och dålig kost

Har du någon gång undrat om vaginan påverkas av snabbmat? Då har du kommit rätt! Nyheter24 reder ut vad som egentligen händer med snippan vid dåliga kostvanor.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Snabbmat och dålig kost påverkar flera delar av kroppen – inklusive vaginan. Nyheter24 har sammanställt tre dieter som alla har en särskild effekt på det kvinnliga könsorganet:

Snabbmat

Hamburgare, pizza och feta pommes kan låta lockande men om din vagina fick bestämma skulle den kanske avstå. 

Forskning visar nämligen att dieter med högt kaloriintag och mycket fett ökar risken för att utveckla bakteriell vaginos – en obalans i underlivet som leder till illaluktande flytningar. 

Socker

Även för alla socker-älskare där ute finns det anledning att inte maxa intaget. Det är nämligen inte bara vi människor som älskar socker – det gör även svamp. 

Bildkälla: Pixabay

Det här innebär att du genom att äta mycket socker kan råka skapa en perfekt miljö för svampinfektionen "candidasis", också känd som "torsk". En åkomma som bland annat leder till svullnad, en "svampig" lukt och vit beläggning på vaginan, skriver Better Health

Rött kött

Är du en köttätare av rang? Då kan det bli problem för den nedre regionen. Rött kött är nämligen ytterligare ett livsmedel som påverkar PH-balansen och kan därav leda till illaluktande flytningar vid en för hög konsumtion, skriver Women's Health.

Läs även: Män som äter mycket snabbmat har färre spermier

/
Äter du mycket snabbmat?
Tack för din röst!