GRETA THUNBERG
Greta berättar om hatet i ett mejl till SvD - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Greta Thunberg svarar hatarna: "Klart jag provocerar"

Greta Thunberg har skrivit om den mängd hat hon får utstå i ett mejl till SvD. Bland annat skriver hon om att det är bättre att hatarna nu iallafall pratar om klimatet, än ignorerar det som förut.


Greta Thunberg är namnet som varit på allas läppar den senaste tiden.

Den 16-årige klimataktivisten har gjort stora avtryck i världen med sina klimatstrejker och tal.

Hon har påverkat skolelever världen över och dessutom har hon fått träffa bland andra FN:s generalsekreterare António Guterres och USA:s förra president Barack Obama, samtidigt som att hon också blivit hyllad av namn som Dalai Lama.

Bildkälla: Jean-Francois Badias/TT

"Klart jag provocerar"

Men det är inte bara guld och gröna skogar.

Trots att Greta blivit älskad, hyllad och uppskattad av människor runt om i hela världen, så finns det fortfarande en stor skara som står för hatet.

I ett mejl till SvD berättar Greta om hur hon ser på saken.

"Jag vet ju att en förkrossande majoritet till och med saknar de mest grundläggande kunskaperna, så det är klart att jag provocerar", förklarar hon i mejlet.

"Om man inte förstår klimatkrisen och om man inte vet vilka konsekvenser den pågående ekologiska katastrofen kommer få för vårt samhälle och för kommande generationer – då framstår ju det jag gör som helt vansinnigt".

Hånar henne för sin Aspergers

Inte nog med att de som är mindre förtjusta i Greta klankar ner på hennes aktivism, vissa av dem har till och med hånat henne för att hon har Aspergers syndrom.

Men det väljer Greta att se från den positiva sidan.

"Hellre att hatarna nu i alla fall pratar om klimatet och hållbarhet än att de struntar i det som de gjorde förut", fortsätter hon i mejlet till SvD, rapporterar Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.