Torsdag 18 Aug
Stockholm

Greta Thunberg svarar hatarna: "Klart jag provocerar"

GRETA THUNBERG
Greta berättar om hatet i ett mejl till SvD. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Greta Thunberg har skrivit om den mängd hat hon får utstå i ett mejl till SvD. Bland annat skriver hon om att det är bättre att hatarna nu iallafall pratar om klimatet, än ignorerar det som förut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Greta Thunberg är namnet som varit på allas läppar den senaste tiden.

Den 16-årige klimataktivisten har gjort stora avtryck i världen med sina klimatstrejker och tal.

Hon har påverkat skolelever världen över och dessutom har hon fått träffa bland andra FN:s generalsekreterare António Guterres och USA:s förra president Barack Obama, samtidigt som att hon också blivit hyllad av namn som Dalai Lama.

Bildkälla: Jean-Francois Badias/TT

"Klart jag provocerar"

Men det är inte bara guld och gröna skogar.

Trots att Greta blivit älskad, hyllad och uppskattad av människor runt om i hela världen, så finns det fortfarande en stor skara som står för hatet.

I ett mejl till SvD berättar Greta om hur hon ser på saken.

"Jag vet ju att en förkrossande majoritet till och med saknar de mest grundläggande kunskaperna, så det är klart att jag provocerar", förklarar hon i mejlet.

"Om man inte förstår klimatkrisen och om man inte vet vilka konsekvenser den pågående ekologiska katastrofen kommer få för vårt samhälle och för kommande generationer – då framstår ju det jag gör som helt vansinnigt".

Hånar henne för sin Aspergers

Inte nog med att de som är mindre förtjusta i Greta klankar ner på hennes aktivism, vissa av dem har till och med hånat henne för att hon har Aspergers syndrom.

Men det väljer Greta att se från den positiva sidan.

"Hellre att hatarna nu i alla fall pratar om klimatet och hållbarhet än att de struntar i det som de gjorde förut", fortsätter hon i mejlet till SvD, rapporterar Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.