Två flygplan fick tekniska problem – tvingas nödlanda i Malmö

- 10/08/2019, 09:58 -

Under lördagsmorgonen kom det in rapporter om att ett flygplan har tvingats nödlanda i Malmö på grund av tekniska problem. Kort efter var ännu ett flygplan tvunget att landa – på grund av samma orsaker.

Vid 6.30 på lördagsmorgonen lyfte ett flygplan från Landvetter i Göteborg med destination Kefalounia, Grekland.

Strax efter att de lyft från marken lade piloterna märke till något som inte stämde.

– Det fick någon form av störning på en av de fyra motorerna. Så de ville gå tillbaka och landa för att se vad det var för något, förklarar Anders Larsson, Sjö- och flygräddningscentralen JRCC till Aftonbladet.

Kunde inte landa direkt

Planet kunde dock inte återvända direkt, utan var tvungna att göra av med en del bränsle eftersom de annars skulle vara för tunga för att landa annars.

Men vid 09.00 kunde flygplanet landa säkert på Malmö Airport. 89 resenärer fick kliva av planet, som var från bolaget BRA.

Ännu ett flygplan fick problem

Men efter att den första flighten väl var på marken, kom det in rapporter om att ännu ett flygplan som var påväg till Split, Kroatien också skulle vara tvungna att landa – på grund av samma problem. Ombord fanns 109 resenärer.

– Sedan har vi fått ett nytt varningslarm, en kärra som vände över Tyskland och också ska gå ned på Sturup. Det ska vara samma fel som på det första, motorbortfall på en av de fyra motorerna. Vi håller på att jobba med det ganska kraftfullt, det är något tekniskt problem men piloterna är lugna och har inte deklarerat nöd, berättar Lars Nilsson på JRCC till Aftonbladet.

En presskonferens kommer äga rum under lördagen.