Tisdag 26 Okt
Stockholm

Fem tecken på att din katt hatar dig

Fem-tecken-pa-att-din-katt-hatar-dig
Fem tecken på att din katt hatar dig. Foto: Pixabay

Har du en lurvig vän som inte känns särskilt vänlig? Då kan det vara så att din katt har tröttnat på dig, rejält. Här är fem tecken på att din katt har fått nog av dina fasoner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Okej, ordet hatar kanske är att ta i – men din katt kan faktiskt utveckla känslor mot dig som påminner om hat. 

Bland annat kan en katt känna misstrohet, misstänksamhet och en känsla av att vara obekväm med dig, något som också syns i kissens beteende. Här är fem tecken att hålla utkik efter:

1. Katten gömmer sig från dig 

En skygg katt är en obekväm katt –  lyckligtvis måste inte detta beteende nödvändigtvis vara kopplat till dig. Katten kan också "bara" vara missnöjd med den omgivande miljön som du ordnat åt den. Därför kan det vara en bra idé att först ordna fler utrymmen för katten att vistas i, innan du drar några förhastade slutsatser. 

Bildkälla: Pixabay

2. Katten biter dig 

Okej, att en kisse bits är aldrig ett bra tecken, men visste du att det är ett sätt för katter att visa avsky? Det är det, och om en fullvuxen katt biter dig bör du nog ta en funderare på varför. 

Bildkälla: Pixabay

3. Katten går iväg från dig 

Vi har alla varit där, man sträcker ut en kärlekstörstande hand mot en katt – som ointresserat tittar bort och går iväg. Och tydligen ska man känna sig precis så dissad som man gör, i alla fall om det sker ofta. 

Bildkälla: Pixbay

4. Katten fräser åt dig 

Ett av de främsta tecknen på att en katt börjat tröttna är att den fräser vid din åsyn – och då borde du verkligen granska ditt beteende. Detta gör katter nämligen först när de verkligen är upprörda. 

Bildkälla: Pixabay

5. Katten är snäll mot alla – förutom mot dig

En irriterad katt är inte rädd för att visa det. Tvärtom vill kissen gärna skylta med sitt missnöje, bland annat genom att visa kärlek till andra. Några sätt att göra sig förtjänt av den kyliga behandlingen kan vara att glömma maten eller att inte byta sand i kattlådan, skriver Insider

En sak är i alla fall säker, du är problemet, inte den. 

Bildkälla: Pixabay

Läs även: Katt-nedstämdhet: Så vet du om din katt är deprimerad

Har du träffat en arg katt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela