Kvinnlig läkare sköts ihjäl med flera skott i Malmö – en gripen​

- 26/08/2019, 21:35 -

På måndagen föll en kvinna till marken efter att ha blivit skjuten med flera skott riktat mot huvudet. I famnen hade hon sin bebis som föll ur hennes grepp när hon föll ihop. Senare under dagen greps en man misstänkt för delaktighet i mord.

Första larmet om skottlossning i Ribersborg, Malmö, kom in 09.58 under måndagsförmiddagen. 

"Ren avrättning"

Vittnen beskriver händelsen som en "ren avrättning". En kvinna i 30-årsåldern som höll sin bebis i famnen föll ner till marken, samtidigt som hon tappade greppet om sitt barn.

– Jag hörde två-tre skott och hörde hur patronhylsor slog i marken. Då rusade jag ut på balkongen. Jag såg två män och en kvinna som höll ett barn. En av männen sköt kvinnan med flera skott i huvudet medan hon höll barnet i sina armar. Hon föll till marken och tappade greppet om sitt barn, säger ett vittne till Expressen.

Andra vittnesmål menar på att man hört 8-10 skott från händelsen.

En misstänkt skytt sågs springa från platsen efter skottlossningen. Ambulans och polis skickades omedelbart till platsen men kvinnans liv gick inte att rädda.

Kvinnan var läkare

Mordoffret var en kvinnlig läkare och har tidigare förhörts i ett mycket uppmärksammat mordfall som även det ägt rum i Malmö. Hon har då berättat i förhör om att det ska ha blivit oroligt på sjukhuset efter ett av många mord i Malmö.

Och under dagen blev alltså kvinnan själv ett mordoffer.

En man gripen och anhållen

Senare på måndagseftermiddagen greps en man och har förhörts under kvällen. Han är misstänkt för delaktighet i mordet på den kvinnliga läkaren och småbarnsmamman.

– Jag kan inte säga om han är misstänkt för själva mordet eller om han är inblandad på något annat sätt. Vi diskuterar med åklagaren just nu om vi kommer att anhålla mannen ikväll eller inte, säger Mattias Sigfridssson, biträdande chef Malmö polisområde, till SVT Skåne.

Senare under kvällen bekräftades det att den gripna mannen anhållits, rapporterar Aftonbladet.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott, säger Karin Rosander på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Polisens teori

Enligt uppgifter till Expressen är polisens huvudteori att dådet var riktat mot pappan till hennes barn. Uppgifterna menar att dådet ska ha varit riktat mot pappan till den mördade kvinnans barn. 

Pappan har nämligen ett kriminellt förflutet och har för några år sedan dömts till ett långt fängelsestraff – 8,5 år för grovt vapenbrott och grovt rån, rapporterar Expressen.