Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ovädret fortsätter – klippet visar stormen Greta Thunbergs resa

- 27/08/2019, 08:22 -

Vågor som slår upp, vindar som dånar över däck. Det är verkligen ingen dans på rosor att åka med segelbåt över Atlanten. Här är Greta Thunbergs senaste klipp.

Klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter sin resa över Atlanten. Nu har hon och Boris Herrmanns besättning varit ute i över två veckor, och man närmar sig nu New York. 

Men nu, precis på slutet av resan, verkar det som att man stött på problem. En storm som nog skulle få vem som helst att vilja önska att man var någon helt annanstans. 

– Det såg ut som att vi skulle få en fin segling, men vi var tvungna att hålla oss längre norrut än planerat på grund av en stor storm, säger Boris Herrmann i ett nytt klipp på Twitter.  

På söndagen publicerade Greta Thunberg ett klipp där man ser hur de höga vågorna slår upp över båten.

– Vi har hårt väder och väldigt höga vågor, sa Greta Thunberg då. 

Nu har Greta Thunberg lagt upp ett nytt klipp där man tydligt ser hur båten kämpar sig igenom ett rejält oväder med höga vågor. Se klippet i spelaren högst upp. 

"Oväder strax söder om Nova Scotia", skriver Thunberg på insta. 

Tidigare under helgen såg det ut som att segelbåten skulle komma fram till New York tisdag kväll, men efter att stormen saktat ner färden ser det ut som att man kommer anlända på onsdag. 

Tidigare i helgen valde Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att gå till attack mot Greta Thunberg – läs mer om det här!