Greta Thunberg segling
Gretas båt har stött på problem. - Foto: Instagram/AP Photo/Kirsty Wigglesworth via TT

Ovädret fortsätter – klippet visar stormen på Greta Thunbergs resa

Vågor som slår upp, vindar som dånar över däck. Det är verkligen ingen dans på rosor att åka med segelbåt över Atlanten. Här är Greta Thunbergs senaste klipp.


Klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter sin resa över Atlanten. Nu har hon och Boris Herrmanns besättning varit ute i över två veckor, och man närmar sig nu New York. 

Men nu, precis på slutet av resan, verkar det som att man stött på problem. En storm som nog skulle få vem som helst att vilja önska att man var någon helt annanstans. 

– Det såg ut som att vi skulle få en fin segling, men vi var tvungna att hålla oss längre norrut än planerat på grund av en stor storm, säger Boris Herrmann i ett nytt klipp på Twitter.  

På söndagen publicerade Greta Thunberg ett klipp där man ser hur de höga vågorna slår upp över båten.

– Vi har hårt väder och väldigt höga vågor, sa Greta Thunberg då. 

Nu har Greta Thunberg lagt upp ett nytt klipp där man tydligt ser hur båten kämpar sig igenom ett rejält oväder med höga vågor. Se klippet i spelaren högst upp. 

"Oväder strax söder om Nova Scotia", skriver Thunberg på insta. 

Tidigare under helgen såg det ut som att segelbåten skulle komma fram till New York tisdag kväll, men efter att stormen saktat ner färden ser det ut som att man kommer anlända på onsdag. 

Tidigare i helgen valde Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att gå till attack mot Greta Thunberg – läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.