Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

GW om mordet 30-åriga kvinnan : "Tror inte hon var målet"

- 28/08/2019, 11:08 -

Nu uttalar sig kriminologen Leif GW Persson om det uppmärksammande mordet i Ribersborg i Malmö, där en ung kvinna blev skjuten.

Det var på måndagen som en 30-årig kvinna bärandes ett barn i famnen blev brutalt skjuten till döds i centrala Malmö. En 19-årig man sitter anhållen för skjutningen, och fallet har berört hela Sverige. 

Nu har kriminologen och experten Leif GW Persson uttalat sig om fallet. I TV4:s Nyhetsmorgon berättar han att hans källor inom Malmö-polisen menar att det i själva verket var kvinnans man skytten var ute efter. 

– Det är honom man är ute efter, han går bredvid men lyckas ta sig därifrån. Det är jag ganska säker på att han är, men hon lägger sig i det hela, säger GW i Nyhetsmorgon. 

GW menar också att mordet är ett ovanligt fall.

– Det vanligaste är att en kvinna mördas av en närstående. Jag tror inte det var hon som var målet, men nu blev det så ändå på grund av hennes sociala närhet till det utsedda offret, säger GW. 

Kvinnan sköts på öppen gata, samtidigt som hon hade ett barn i famnen. Just detta har upprört för förargat människor över hela landet, men GW menar att så här grovt kriminella ofta är skrupellösa. 

– De här personerna har inte den typen av begränsningar. Det är inget som normalt funtade människor ägnar sig åt. 

Här kan du läsa en sammanfattning av allt som hänt i fallet