Mordet i Malmö
Leif GW Persson uttalar sig om mordet i Malmö. - Foto: TT/Google Maps

GW om mordet på 30-åriga kvinnan: "Tror inte hon var målet"

Nu uttalar sig kriminologen Leif GW Persson om det uppmärksammande mordet i Ribersborg i Malmö, där en ung kvinna blev skjuten.


Det var på måndagen som en 30-årig kvinna bärandes ett barn i famnen blev brutalt skjuten till döds i centrala Malmö. En 19-årig man sitter anhållen för skjutningen, och fallet har berört hela Sverige. 

Nu har kriminologen och experten Leif GW Persson uttalat sig om fallet. I TV4:s Nyhetsmorgon berättar han att hans källor inom Malmö-polisen menar att det i själva verket var kvinnans man skytten var ute efter. 

– Det är honom man är ute efter, han går bredvid men lyckas ta sig därifrån. Det är jag ganska säker på att han är, men hon lägger sig i det hela, säger GW i Nyhetsmorgon. 

GW menar också att mordet är ett ovanligt fall.

– Det vanligaste är att en kvinna mördas av en närstående. Jag tror inte det var hon som var målet, men nu blev det så ändå på grund av hennes sociala närhet till det utsedda offret, säger GW. 

Kvinnan sköts på öppen gata, samtidigt som hon hade ett barn i famnen. Just detta har upprört för förargat människor över hela landet, men GW menar att så här grovt kriminella ofta är skrupellösa. 

– De här personerna har inte den typen av begränsningar. Det är inget som normalt funtade människor ägnar sig åt. 

Här kan du läsa en sammanfattning av allt som hänt i fallet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.