Den 15-åriga flickan som var försvunnen i Ludvika har hittats.
Den 15-åriga flickan som var försvunnen i Ludvika har hittats. - Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT (Montage)

15-åringen från Ludvika har hittats – man anhållen för våldtäkt

15-åringen från Ludvika var försvunnen i två dygn, men nu har flickan hittats. En man har anhållits misstänkt för våldtäkt och människorov.


Det var i söndags kväll som 15-åringens föräldrar anmälde flickan som försvunnen. Hon hade då inte synts till sedan lunchtid. 

Senast flickan sågs åkte hon iväg på sin elsparkcykel mot Kyrkskolan i centrala Ludvika. 

– Flickan skulle till skolgården fem minuter bort från hemmet. Men hon kom aldrig tillbaka, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på sökorganisationen FIKK, till Aftonbladet. 

MISSTÄNKER MÄNNISKOROV

Det har kommit in ett flertal tips angående 15-åringens försvinnande. Bland annat från personer som tror sig ha sett henne gå på ett tåg från Borlänge och sedan kliva av i Storvik, cirka elva mil från Ludvika. 

Polisen följde upp tipsen under söndagen, utan resultat. Strax efter lunch på tisdagen kom beskedet att man inlett en förundersökning om misstänkt människorov, skriver Aftonbladet. Det finns alltså en misstanke om att flickan kan ha kidnappats. 

– Vi har inga indikationer på brott, vilket gör att vi just nu avvaktar. Självklart prioriterar vi annorlunda om det finns anledning till det, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i Bergslagen, till Aftonbladet. 

FLICKAN SÖKS MED DRÖNARE 

Frivilligorganisationen FIKK påbörjade igår en sökinsats för att hitta flickan. 

– Vi ska söka av stora områden runt Ludvika med bil. Och vi söker även av områden i nära anslutning till gång- och cykelvägar med långa stänger, säger Daniel Brodin, till Aftonbladet.

Daniel Brodin säger även att svenska räddningsdrönare kommer att användas för att försöka hitta henne. 

På måndagskvällen deltog närmare hundra personer i sökandet efter flickan. 

Flickan är 163 centimeter lång och väger 55 kg. Hon är blond och vid försvinnandet bar hon svarta jeans, svart blus med klanger, mörka skor och en beigebrun ryggsäck. 

15-åringen var försvunnen i två dygn. Bildkälla: TT

15-ÅRINGEN HAR HITTATS

Efter att polisen fått flera tips av allmänheten och flickans familj så lyckades de hitta 15-åringen under natten till onsdag. Den regionala insatsstyrkan slog till mot en lägenhet i Gävle, enligt Expressen

– Vi har fått in väldigt många tips som gjort att vi kunnat ringa in den här lägenheten, uppger Polisen till Expressen.

Det var också en bild på sociala medier där ett elskåp syntes, som hjälpte till att lokalisera flickan.

MAN ANHÅLLEN

En man anhölls efter polisen bröt sig in i lägenheten i Gävle. Efter att ha förhört mannen så misstänkts han nu både för människorov och våldtäkt.

– Han har införts till polisens arrest där man kommer att hålla förhör med honom under natten. Vi har även vidtagit en del andra utredningsåtgärder i samband med detta, säger Tony Quiroga, vakthavandebefäl vid polisen, till Expressen.

Den misstänkta mannens ålder är okänd och det är oklart vilken relation han ska ha haft till 15-åringen.

Flickan har förts till sjukhus och återförenats med sina anhöriga.

– Det kändes jätteskönt när de hittade henne. Nu ska vi försöka sova några timmar och sen åka hem, säger mamman till flickan, till Expressen.

En man är anhållen misstänkt för människorov och våldtäkt. Bildkälla: Pixabay
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.