En advokat ska skjutits vid sitt hem i centrala Stockholm.
En känd advokat ska skjutits med flera skott vid sitt hem i centrala Stockholm. - Foto: Foto: Pontus Lundahl, Johan Nilsson / TT

Uppgifter: Kvinna gripen i samband med advokatskjutningen

En kvinna ska ha gripits i samband med skjutningen av en advokat vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm. Skjutningen utreds som ”en isolerad händelse utan känd koppling till nyligen inträffade våldsbrott” och rubriceras som mordförsök.


Vid 9-tiden under fredagsmorgonen ägde en skottlossning rum vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm. En känd advokat uppges ha skjutits i bröstet.

– Vi har en person som har skottskadats inomhus på Kungsholmen. Vi är på plats på den här adressen och med anledning av det har vi en pågående insats, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral i en intervju med Aftonbladet

Mannen misstänks ha varit på väg till jobbet när händelsen ägde rum och ska ha varit vid medvetande när polis anlänt till platsen. Han ska ha förts till sjukhus, skriver Expressen.

Rubriceras som isolerad händelse

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha träffats av skott i huvudet, magen och bröstet och en eller flera gärningspersoner ska ha setts fly platsen. 

Tidningen uppger även att mannen ska ha tagit sig ut från trapphuset och ut till gatan efter skjutningen. Han ska där ha hittats av polis. Enligt ögonvittnen ska det också ligga fullt med tomhylsor i trapphuset. 

På sin hemsida skriver polisen att man hanterar mordförsöket som en "isolerad händelse utan känd koppling till nyligen inträffade våldsbrott".

Kontakta polisen med eventuell info

Polisen uppmanar alla som eventuellt vet något att kontakta polisen.

– Om man ser något avvikande kring någon person ska man ringa polisen eller ta kontakt med någon polis man ser på plats, säger Anna Westberg till Expressen.

En kvinna gripen i samband med skjutningen

Enligt uppgifter till Expressen har en kvinna gripits i samband med skjutningen. Tidningen skriver även att man eftersöker en svart SUV som ska ha lämnat platsen efter händelsen.

Advokaten ska ha varit vid medvetande när polisen anlände och kunnat ge ledtrådar kring attacken. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.