Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen var vid advokatens adress långt innan skjutningen

- 07/09/2019, 14:07 -

Under fredagsmorgonen blev en känd advokaten skjuten med flera skott vid sin bostad på Norr Mälarstrand. Enligt uppgifter till lokaltidningen Mitt i var polisen på plats långt innan advokaten sköts.

En känd advokat blev under fredagsmorgonen skjuten i huvud och överkropp vid sin bostad vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Polisen fick larmet om skjutningen klockan nio på morgonen. Advokaten fördes kort därefter till sjukhus där han opererades. Han ska under lördagen både varit vaken och talbar. 

Nu har nya uppgifter tillkommit till lokaltidningen Mitt i – där ett vittne menar att polisen var på plats långt innan dådet. 

Slarvigt parkerad polisbil

Källan ska bo i närheten av advokaten och hen vittnar om att en polisbil stod slarvigt parkerad i närheten av advokatens bostad redan klockan 07.30. Alltså en och en halv timme innan dådet. Förbipasserande var tvungna att ta sig runt den hastigt parkerade polisbilen. 

Advokat skjutningen
Området spärrades av kort efter skjutningen. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Polisen vill inte bekräfta 

Polisen vill inte bekräfta uppgifterna, eller säga om det fanns någon annan pågående insats i området innan skjutningen. 

– Det är ingenting som jag varken känner till eller kan berätta om, säger polisens presstalesperson Anna Westberg, till Mitt i

– Platsen ligger nära polishuset. Att polisbilar finns i området är ingenting konstigt, tillägger hon.

Kvinna anhållen 

Några timmar efter dådet greps en kvinna misstänkt för anstiftan till försök till mord. Hon blev senare även anhållen. Ett av spåren som polisen arbetar efter är att kvinnan lejt en person för att skjuta advokaten, skriver Aftonbladet

Skytten är fortfarande inte gripen. Måndag den 9 september ska det beslutas om kvinnan häktas eller släpps. 

Läs mer: Advokatskjutningen i Stockholm: Här är allt som hän