Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Toppjuristen tros ha lejt en torped för att skjuta advokaten

- 06/09/2019, 21:48 -

Tidigare under fredagen greps en toppjurist misstänkt för anstiftan till försök till mord på en känd advokat i Stockholm. Nu avslöjas mer detaljer kring ett av polisens spår – att kvinnan har lejt en mördare för att skjuta advokaten.

Under fredagsmorgonen blev en känd advokat skjuten vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm. Innan advokaten sövdes ned på akuten pratade han med polisen – och gav dem två spår att gå efter. Ett av spåren är att den misstänkta kvinnan kan ha lejt en torped. 

Skott i huvud och överkropp  

Enligt uppgifter till Aftonbladet överrumplades advokaten av en man i samband med att han låste och larmade dörren till sin bostad. Gärningsmannen sköt advokaten med flera skott i huvud och överkropp.

Trots skadorna ska advokaten tagit sig ut på gatan där han blev omhändertagen av förbipasserande. Han fördes sedan akut till sjukhus för operation, men hann ge flera ledtrådar till polisen innan han sövdes ned. 

Polisens spår – torped 

En av ledtrådarna som advokaten kunde ge var att en kvinna i hans närhet, som tidigare haft kontaktförbud gentemot honom, kunde ha ”lejt en torped”. Strax därefter greps även en kvinna som senare blev anhållen

Kvinnan är en toppjurist men har haft problem med lagen tidigare. Bland annat dömdes hon 2016 för att ha slagit en polis. Ett år senare blev hon misstänkt för en annan misshandel mot en polis, men utredning lades ner i brist på bevis, skriver Aftonbladet.

Polisens andra spår, som även det ska ha kommit från advokaten innan han sövdes, är mer allmänt och kopplat till hans jobb. Mer detaljer än så finns inte i nuläget. 

Skytten på fri fot 

Även om den misstänka kvinnan är gripen är skytten, som misstänks vara lejd av kvinnan, fortfarande på fri fot.

Läs även: Advokatskjutningen i Stockholm: Här är allt som hänt