Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henrik Olsson Liljas ord om händelsen: "Mår efter omständigheterna väl"

- 10/09/2019, 10:40 -

Advokaten Henrik Olsson Lilja sköts i ett trapphus i centrala Stockholm i fredags. Nu går han för första gången ut med egna ord om händelsen. "Jag mår efter omständigheterna väl. Dock trött och fokuserar på återhämtning."

Förra fredagen sköts advokaten Henrik Olsson Lilja med flera skott i ett trapphus i centrala Stockholm. Nu går han för första gången ut med egna ord om hur han mår efter händelsen. 

–  Jag mår efter omständigheterna väl. Dock trött och fokuserar på återhämtning, säger han i en intervju med Expressen. 

Sköts i huvudet och bröstet

Den kände advokaten, som bland annat försvarat världsstjärnan A$AP Rocky, utsattes för ett mordförsök i en trappuppgång på Norr Mälarstrand den 6 september. Han sköts då i huvudet och bröstet. 
Advokaten var vid medvetande när polis anlände till platsen och kunde ge ledtrådar kring vem som stod bakom attacken. 

Han ska ha sagt det antingen handlande om en torped som lejts av någon i hans närhet, eller att det hade med hans yrke att göra. 

Måndagen den 9 september anhölls en kvinna av polisen, misstänkt för sin inblandning i skjutningen. Kvinnan ska ha förlorat i en rättslig tvist mot advokaten bara tre dagar innan skjutningen, skriver Expressen

Kvinnan ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha utretts 2015 efter att hon då misstänktes ha lejt en torped för att döda Henrik Olsson Lilja. 

Kvinnan släppt på fri fot

Under måndagen släpptes den kvinnliga toppjuristen på fri fot. Detta skedde efter häktesförhandlingarna då Tingsrätten avslog häktningsyrkandet.