Sony-avslojar-vad-knappen-pa-Playstation-heter
Sony avslöjar vad knappen på Playstation heter - Foto: Pixabay

Efter 25 år: Sony avslöjar hemligheten om Playstation-kontrollen

Vissa dagar skrivs historia, idag är en sådan dag. Efter mer än två decennium av undran besvarar Sony frågan som varit på allas läppar sedan 1995 – är den blåa knappen ett kryss eller bokstaven X?!


Kryss eller bokstaven X – det är frågan. I alla fall för alla som någon gång spelat playstation och funderat på den där blåa knappen. Men nu behöver vi inte undra längre, Sony har rett ut det hela.

Stor förvirring

Konkurrenten Xbox har som bekant fyra färgglada knappar till höger – X, Y, A och B. Där är det alltså inget snack om att den blåa symbolen är just vokstaven X.

En X-box spelkonsol. Bildkälla: Pixabay

Sony har dock valt att gå en annan väg – något som skapat stor förvirring. Deras Playstation-konsol har istället en triangel, en fyrkant, en cirkel och... ja, vad är det egentligen?

En Playstation-kontroll. Bildkälla: Pixabay

Sonys avslöjande

Men ta det lugnt – ängslan är över! Efter internets vilda diskussioner har det brittiska Sony-kontot Playstation UK på Twitter till slut visat vart skåpet ska stå:

Det är ett kryss, inte ett X.

Bildkälla: Twitter/PlayStation

Om du känner dig blåst är du inte den enda. Sony gjorde en poll med sina Twitter-följare för att få en uppfattning om hur vanligt det är att ta fel, och över 80 procent svarade faktiskt "X", inte kryss som är det rätta svaret. 

Bildkälla: Twitter/PlayStation
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sagt....
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.