Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunbergs nya succé – tilldelas Amnestys finaste pris

- 16/09/2019, 13:53 -
Greta Thunberg tar emot Amnestys finaste utmärkelse

Greta Thunberg tar emot Amnestys finaste utmärkelse

Stina Stjernkvist TT/TT

Redan i somras stod det klart att Greta Thunberg skulle tilldelas ett pris av organisationen Amnesty. Och idag, måndag, kommer Thunberg att ta emot priset i Washington D.C.

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg uppmärksammas ännu en gång internationellt för sina aktioner och sitt engagemang för miljön. 

Thunberg och rörelsen "Fridays for Future" tilldelas nämligen under måndagen Amnestys finaste utmärkelse i Washington D.C, skriver Expressen.

– Jag kan inte tänka mig en bättre mottagare av priset det här året än Greta Thunberg och klimatstrejkrörelsen Fridays for Future, sade Kumi Naidoo, Amnestys internationella generalsekreterare, när pristagaren tillkännagavs tidigare i somras.

Nelson Mandela var en tidigare mottagare

Priset som har fått namnet "Amnestys Ambassador of Conscience", kommer att tilldelas Thunberg klockan 18.00 i USA:s huvudstad.

Och det är verkligen inte vilket pris som helst. Några av de som tilldelats priset tidigare är inga mindre än Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Harry Belafonte och Alicia Keys.

– Det är en stor ära att motta Amnesty Internationals Ambassador of Conscience Award för Fridays for Futures räkning. Det här är inte mitt pris, det är allas pris. Det är fantastiskt att se det erkännande vi får och att veta att vi kämpar för något som har en verklig betydelse, kommenterade Greta Thunberg tillkännagivandet i ett pressmeddelande i somras.

MER: Greta Thunberg öppnar upp sig: "Jag saknar skolan"