Kostnaderna för migration och integrering har minskat med 50 procent.
Nu redovisar regeringen att kostnaderna för migration och integrering halverats sedan 2017. - Foto: Solna Foto: Adam Wrafter /TT, Shutterstock.

Kostnaderna för migration och integration har halverats

Nya siffror från regeringen visar att kostnaden för migration och integration har mer än halverats under de två senaste åren. Sammanlagt handlar det om en minskning på cirka 30 miljarder kronor.


Under onsdagsmorgonen presenterades regeringens höstbudget av finansminister Magdalena Andersson (S). Där redovisades siffror för hur budgeten ser ut framöver, men även delar av Sveriges kostnader under de gångna åren. 

Mer än halverats sedan 2017

Under presskonferensen redovisades även siffror som visade att kostnaden för migration och integration mer än halverats under de två senaste åren. 

Hur stor minskning pratar vi om då? Cirka 30 miljarder kronor sedan 2017. 

Bild från regeringen budgetpropositionen.

– Om vi tittar på Sverige och svenska kostnader för integration och migration har minskat stadigt sedan 2017 och bedöms fortsätta att minska under de kommande åren. Det har varit en halvering i jämförelse med 2017 i de här kostnaderna, sade Magdalena Andersson under presskonferensen. 

Så påverkas du av regeringens nya budget

I och med den nya budgeten så kommer även en hel del ändringar. Bland annat kommer de allra rikaste, delar av glesbygden och våra pensionärer få sänkt skatt. Kolla in exakt hur du påverkas av den nya budgeten här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du koll på dessa siffror?
Tack för din röst!