Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Glömt deodorant? Här är tre saker du kan använda istället

- 05/10/2019, 14:17

Vi har alla varit där – allt är frid och fröjd men åh nej, vad är det som luktar? Jo, din oerhörda glömska. Missat deon igen alltså. Men oroa dig inte, det finns några saker som du nästan alltid har hemma som kan rädda situationen!

Det händer de bästa av oss, man rusar ut genom dörren på morgonen bara för att någon timme senare känna lukten av sitt stora misstag – ingen deo. 

Men oroa dig inte! Det finns saker du kan hitta i de flesta skafferier som kan rädda situationen:

Citronjuice 

Citronjuice kan inte bara spetsa till ditt vatten – det kan också med fördel förhindra oönskad doft från dina armhålor. Juicen är nämligen fullpackad med citronsyra som har förmågan att bekämpa illaluktande bakterier. 

Citronjuice
Bildkälla: Shutterstock

Kokosolja

Kokosolja är både perfekt att steka maten i och att smörja på armhålorna i nödsituationer. Den tjocka oljan har en god doft i sig själv och har även förmågan att stänga in bakterier. 

Kokosolja
Bildkälla: Pixabay

Handsprit 

Kanske har du glömt deon och befinner dig på jobbet eller i skolan? Ingen citronjuice eller kokosolja i sikte? Det är lugnt, gå in på en toalett och kika efter handsprit istället! 

Eftersom handsprit just är alkohol kan två sprut av blandningen få lukten att försvinna helt!

Handsprit
Bildkälla: Shutterstock

Läs även: Vanliga parfym-missen: Så får du doften att hålla längre

Brukar du glömma deodorant?