Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Katt misstänkt torterad i Stockholm: "Vedervärdigt"

- 02/10/2019, 17:10 -

I söndags gjorde en medarbetare till organisationen Djurens Ö en fruktansvärd upptäckt. Under hennes morgonpromenad såg hon något ligga längs vägen – en bränd katt med en fimp i munnen. Nu berättar ordförande Lili Päivärinta om det sorgliga fyndet.

Under söndagen gick en medarbetare till organisationen Djurens Ö en morgonpromenad på Långholmen, Stockholm. Längs vägen såg hon plötsligt något fruktansvärt – en katt som tycktes vara bränd med en fimp i munnen. 

Nu har Lili Päivärinta, popsångerska och ordförande i organisationen, berättat för Nyheter24 om det hemska fyndet.

"Kunde inte sova" 

Efter att kollegan hittat katten hade hon ett möte med Lili. Där visade hon upp bilder på djuret, något som rörde upp starka känslor hos djurälskaren. 

– Jag blev så otroligt illa berörd, jag kunde inte sova på natten, förklarar hon för Nyheter24. 

Katten, som har börjat förmultna, saknar båda öronen och visar tecken på brännskador. I munnen har någon satt dit en fimp. 

Ännu är det oklart exakt vad som har hänt med katten, men Lili och hennes kollegor misstänker att den blivit bränd då den saknar all päls. 

Plågad katt
Bildkälla: Facebook/Djurens Ö

– Det är ju så vidrigt, först att den är bränd men sen det här nedvärderande och bristen på respekt. Den fruktansvärda råheten i att sätta dit en fimp i munnen. Det är så hemskt att se det här. 

Starka reaktioner  

Lili kände sig tvungen att agera. I hopp om att både sprida medvetenhet, varna och eventuellt få reda på mer om katten skrev hon ett inlägg på Djurens Ö:s Facebooksida

Där la hon upp bilder på djuret och beskrev var de hade hittat den lilla katten. Ett inlägg som snabbt fick många reaktioner. 

– De flesta tycker att det är en fruktansvärt låg nivå och reagerar just på det här med att man gör sig löjlig över ett djur. Folk tycker det är vedervärdigt. 

Plågad katt
Bildkälla: Facebook/Djurens Ö

Polisen informerad 

Även polisen har informerats om upptäckten. Som Lili förstår det har dock ingen förundersökning inletts på grund av bristen av bevis. 

Däremot har polisen hämtat katten och de ska även undersöka om liknande anmälningar har kommit in.  

Rädsla för serieförövare 

En rädsla som Lili har är att det skulle kunna vara en serieförövare som ligger bakom kattens öde. Än så länge finns det dock inget som tyder på det, vilket ändå ger henne lite ro.

– Vi får ju verkligen hoppas att det här inte händer igen. 

 Har du mer information om katten? Hör av dig till polisen på 114 14. 

Om Djurens Ö:

Djurens Ö är en ideell stiftelse som startades år 2000 av Lili Päivärinta och Mog Grudd. Organisationen arbetar främst med att ta hand om skadade vilddjur och moderlösa djurungar – ett arbete du kan följa och stödja på deras Facebooksida

Lili Päivärinta
Bildkälla: Facebook/Djurens Ö