Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Madeleines och Carl Philips barn lämnar kungahuset

- 07/10/2019, 10:22 -

Det kungliga hovet meddelar idag att prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn inte längre ska tillhöra kungahuset. Men barnen fortsätter att vara medlemmar av den kungliga familjen.

Prinsessan Madeleines barn och prins Carl Philips barn kommer inte längre att tillhöra kungahuset.

Det innebär att de i praktiken fortsätter att vara medlemmar av den kungliga familjen, men att de inte förväntas ”åta sig sådana uppdrag som ankommer på statschefen." i framtiden. 

Kungafamiljen. Foto: Jonas Ekströmer TT/TT

Det är hovet som idag går ut med inforamtionen i ett pressmeddelande.

”H.M. Konungen har beslutat om förändringar i Det Kungl. Huset. Syftet med dessa förändringar är att klargöra vilka personer inom Den Kungl. Familjen som kan förväntas tas i anspråk för sådana officiella uppdrag som åligger statschefen eller anknyter till statschefsämbetet.

H.M. Konungens beslut innebär att DD.KK.HH. Prins Carl Philips och Prinsessans Sofias barn samt H.K.H. Prinsessan Madeleines och Herr Christopher O’Neills barn inte längre kommer att tillhöra Det Kungl. Huset.", skriver hovet i en del av pressmeddelandet.