Onsdag 14 Apr
Stockholm

Klart: Nu höjs priset för SL-kortet igen – så dyrt blir det

Priset för SL-biljetter höjs
Priset för SL-biljetter höjs 2020. Foto: Tomas Oneborg SvD/TT, Fredrik Sandberg TT/TT

Priset för SL-kortet kommer höjas igen. En ändring som träder i kraft efter årsskiftet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

SL-biljetten som används för att ta sig fram i kollektivtrafiken i Stockholm kommer att höjas igen. Den här gången är det 30-dagars periodköpet som berörs.

Hur mycket dyrare blir det att ta sig fram i kollektivtrafiken? Jo, biljetten höjs nämligen med 40 kronor från 890 till 930 kronor och rör sig alltså allt närmare 1000 kronor, rapporterar Svenska Dagbladet.

Ser ut att höjas även kommande år

Det är i och med de blågrönas presentation av budgeten för Region Stockholm som höjningen ingår. 

I budgeten beräknas även SL-kortet att höjas 2021 och 2022. Något som kan göra att SL-biljetten inom en snar framtid kan komma att kosta över 1000 kronor. 

– Vi måste skaffa oss muskler för att möta sämre tider och kunna fortsätta med det framtidsbygge som vi är mitt inne i. Vi ska bygga sex mmil nya spår och 46 nya stationer med målbilden att i det närmaste fördubbla kapaciteten mellan norr och söder, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd till SvD.

Medveten om kritiken

Att prishöjningar upprör är inte något nytt. Tamsons kollega Thomas Eriksson menar dock att en successiv höjning är att föredra framför en chockartad sådan.

– Prishöjningar väcker alltid reaktioner, det vet vi om. Speciellt för människor med mindre marginaler. Men vi väljer att inte satsa allt på ett kort med chockartade 100-kronorshöjningar som man gjort tidigare, säger Thomas Eriksson (MP) till SvD.

MER: Här är SL:s nya tunnelbanor – då kommer de börja rulla

SL
Vad tycker du om prishöjningen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela