Torsdag 15 Apr
Stockholm

25 enkla och billiga halloweenoutfits till dig som är sent ute

Här är 25 enkla och billiga outfits till halloween
Så klär du upp dig på halloween för en billig peng. Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix/TT, Robert F. Bukaty AP/TT

PANIK! Halloween är runt hörnet och du vet inte vad fasen du ska ha på dig. Ingen fara – Nyheter24 listar 25 outfits som är lätta att kirra inför helgdagen!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Halloween närmar sig med stormsteg i och med högtiden så brukar man ju såklart klä ut sig. Dels om man ska köra bus eller godis och dels om man ska ut och festa till det lite.

Ibland kan det vara väldigt svårt att veta vad kattsingen man ska klä ut sig till och om tiden är knapp kan alternativen framstå som färre.

Men betvivla inte – Nyheter24 listar 25 stycken outfits som du enkelt kan fixa fram inför Halloween. Och vet du vad det bästa är? De är inte så dyra heller!

1. Spöke

Vi börjar med en klassiker som är lätt att fixa till. Allt du behöver är ett vitt lakan och en sax eller vass kniv. Du tar helt enkelt och klipper två hål för ögonen i mitten av lakanet, sen är du ett spöke! Buuuuuu.

Hulken
Alla kan vara hulken! Bildkälla: Denis Poroy AP/TT

2. Hulken

Till den här outfiten behöver du ett par shorts, en t-shirt och grön färg. Du målar helt enkelt dig själv grön med grön färg som INTE är skadlig för kroppen. Riv sedan sönder t-shirten lite här och var och på med shortsen. Hips vips så är du Hulken.

3. Skadad person

Ljusa kläder, möjligtvis lite smink och ketchup. Den här kostymen beror på hur skadad du vill se ut – använd helt enkelt ketchupen för att "bloda" ned dig själv. 

Vill du gå the extra mile, använd lite smink för att måla dit några sår också.

4. Katt

Till det här behöver du en kajalpenna eller eyeliner. Måla helt enkelt den nos du vill ha och tillhörande morrhår. Så ser du helt plötsligt ut som en katt. 

5. Bov

Antingen införskaffar du dig en svartrandig t-shirt eller så målar du streck på en vit t-shirt eller dylikt. Sen tar du ett A4 och skriver ditt "fångnummer" på det. Klistra sedan denna på magen, antingen med tejp eller ett lim som funkar bra med tyg.

6. Gymfreak

Sätt på dig några träningskläder, några svettband och jogga på plats. Hips vips så är du ett gymfreak att räkna med på festen.

7. Smurf

Här behöver du vita byxor/shorts och en blå t-shirt och matchande blåfärg. Som du kanske förstår så gäller det att måla dig själv blå, sen är det bara på med de vita klädesplaggen och prata med en lustig röst.

8. Instagram-post

Till den här utstyrseln behöver du en banankartong, lite målarfärg och kreativitet. Du tar en sida av banankartongen och klipper ut självaste "bilden". Efter det målar du kartongen så att det ser ut som ett Instagram-inlägg, med likes och allt möjligt.

Efter det är det bara att slänga på den på nacken så har du en utstyrsel.

9. Vampyr

Kanske den lättaste outfiten. Du köper bara några vampyrtänder på butik eller på nätet, sen är du praktiskt taget good to go.

Har du moderna kläder på dig kan du alltid säga att du är en karaktär från Twilight.

Iprenmannen
Gör som den här killen, klä ut dig till Iprenmannen. Bildkälla: Jack Mikrut TT/TT

10. Iprenmannen

Okej, så här ligger det till... Ipren-mannen var en populär maskot för värktabletten med samma namn under tidigt 2000-tal. För att bli den ikoniska karaktären köper du en blå greenman-suit, sen drar du på dig en vit t-shirt med avklippta armar.

På med gitarren och rocka bort huvudvärken.

11. Fotbollsspelare

En ganska enkel utklädnad, allt du behöver är egentligen shorts och ett par fotbollspjucks. Vill du lyxa till det så kan du klä ut dig till din favoritspelare.

12. Hobbit

Diggar du sagan om ringen? Då är den här outfitten perfekt för dig. Du tar en av farsans, brorsans eller dina egna gamla skjortor, kavlar upp ärmarna, fimpar skorna och sockarna, sen är du mer eller mindre Frodo!

Pluspoäng om du klistrar fast lite hår på fötterna.

Magnus Uggla
Var kung i baren på halloween! Bildkälla: FREDRIK SANDBERG / TT

13. Magnus Uggla

För den här IKONISKA looken behöver du fyra saker. Du behöver solglasögon, en skinnpaj och peruk/eller möjlighet till att krulla till håret och ATTITYD.

Den sista är nog det viktigaste. Titta på lite intervjuer med Uggla på Youtube så fattar du.

Eminem
Klä ut dig till Eminem på halloween. Bildkälla: KEVORK DJANSEZIAN AP/TT

14. Eminem

Nu snackar vi tidigt 00-tals Eminem här. Det vill säga blåa jeans, en vit t-shirt och kort blont hår. Pluspoäng om jeansen är lite baggy.

15. Din favorit tv-figur

Basically, ta vilken tv-figur som helst som du tycker om och ta det du har hemma för att efterlikna denna. Allt går med lite fantasi.

16. Pippi Långstrump

Klä ut dig till en av de mest ikoniska sagofigurerna i svensk historia. Har du en Pippi-peruk så är det toppen, annars kan du bara sätta upp håret i pippilotter, dra på dig något som efterliknar henne och måla på dig några fräknar.

Woho.

17. John Travolta i Grease

På med brylkrämen, en skinnpaj, vit t-shirt och jeans så är du mer eller mindre John Travoltas karaktär från Grease.

18. Grekisk filosof

Aristoteles, Sokrates, Platon ja listan är lång. Gör om ett lakan till en så kallad toga och prata lite pretentiöst så är du hemma.

19. Harry Potter

Hitta någon pinne ute i skogen som du kan ha som trollstav, måla ett ärr i fejjan och skrik trollformlar i folks ansikten. Du är nu Harry Potter.

20. Hermoine 

Använd en peruk om du har kort hår, annars så gör du typ samma sak som med Harry Potter. Fast utan ärret då.

Greta Thunberg
Varför inte klä ut sig till Greta Thunberg? Bildkälla: Hanna Franzén TT/TT

21. Greta Thunberg

Klä ut dig till årets snackis, Greta Thunberg. Här har vi en supersnabb guide på hur du får till den ikoniska Greta-looken.

22. Samara från The Ring

På med något vitt, du kan typ göra klädseln från ett lakan, sen tar du på dig en peruk om du har kort hår och blöter ned den. Ge ifrån dig äckliga och läskiga läten så är du i hamn.

23. Trump

På med kavajen, en röd kepa och smeta in bronzer i ansiktet så att du får presidentens ikoniska färg i ansikten. Prata lite engelska och du är Donald Trump! Har du möjlighet att få håret till att efterlikna Trumps så är det ännu bättre.

24. Leif GW Persson

En ikonisk look egentligen. Här har du tre huvudplagg som du måste ha på dig. Det första plagget är den rutiga skjortan, den andra är läsglasögonen och det tredje den ikoniska västen.

Har du alla dessa så är du ta mig tusan GW. 

25. Kurt Cobain

En look som aldrig dör. Sätt på en t-shirt ovanpå en långärmad tröja och spring runt med en elgitarr (eller inte, för de är ganska dyra). Sen är du Kurt Cobain.


Kommentera
Kopiera länk
Dela