Här är 25 enkla och billiga outfits till halloween
Så klär du upp dig på halloween för en billig peng - Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix/TT, Robert F. Bukaty AP/TT

25 enkla och billiga halloweenoutfits till dig som är sent ute

PANIK! Halloween är runt hörnet och du vet inte vad fasen du ska ha på dig. Ingen fara – Nyheter24 listar 25 outfits som är lätta att kirra inför helgdagen!


Den här artikeln innehåller köplänkar.

Halloween närmar sig med stormsteg i och med högtiden så brukar man ju såklart klä ut sig. Dels om man ska köra bus eller godis och dels om man ska ut och festa till det lite.

Ibland kan det vara väldigt svårt att veta vad kattsingen man ska klä ut sig till och om tiden är knapp kan alternativen framstå som färre.

Men betvivla inte – Nyheter24 listar 25 stycken outfits som du enkelt kan fixa fram inför Halloween. Och vet du vad det bästa är? De är inte så dyra heller!

1. Spöke

Vi börjar med en klassiker som är lätt att fixa till. Allt du behöver är ett vitt lakan och en sax eller vass kniv. Du tar helt enkelt och klipper två hål för ögonen i mitten av lakanet, sen är du ett spöke! Buuuuuu.

Med Grimas CoverCream i vitt kan du skapa den ultimata spöklooken! Billig och bra utklädnad. Klicka hem den här.

2. Hulken

Till den här outfiten behöver du ett par shorts, en t-shirt och grön färg. Du målar helt enkelt dig själv grön med grön färg som INTE är skadlig för kroppen. Riv sedan sönder t-shirten lite här och var och på med shortsen. Hips vips så är du Hulken.

För den ultimata Hulken-looken kan du införskaffa dig ett par av dessa häftiga handskar. Du hittar dem här.

3. Skadad person

Ljusa kläder, möjligtvis lite smink och ketchup. Den här kostymen beror på hur skadad du vill se ut – använd helt enkelt ketchupen för att "bloda" ned dig själv. 

Vill du gå the extra mile, använd lite smink för att måla dit några sår också.

Om du vill lägga lite extra ansträngning på din halloweenutstyrsel kan du klicka hem det här fejkblodet för endast 74 kronor.Detta fejkblod torkar på ett kick så du behöver inte vara orolig över att det kletar av sig. 

4. Katt

Till det här behöver du en kajalpenna eller eyeliner. Måla helt enkelt den nos du vill ha och tillhörande morrhår. Så ser du helt plötsligt ut som en katt. 

Klicka hem de här kattöronen för att få den ulitmata katt-looken. Du hittar dem här.

5. Bov

Antingen införskaffar du dig en svartrandig t-shirt eller så målar du streck på en vit t-shirt eller dylikt. Sen tar du ett A4 och skriver ditt "fångnummer" på det. Klistra sedan denna på magen, antingen med tejp eller ett lim som funkar bra med tyg.

Den här fångmössan är också ett perfekt alternativ för dig som vill lägga lite extra krut på din utklädnad.Du hittar den här.

6. Gymfreak

Sätt på dig några träningskläder, några svettband och jogga på plats. Hips vips så är du ett gymfreak att räkna med på festen.



Ta dig tillbaka till 80-talet med denna roliga och färgglada maskeraddräkt föreställandes en aerobics instruktör. Klicka hem dräkten här.

7. Smurf

Här behöver du vita byxor/shorts och en blå t-shirt och matchande blåfärg. Som du kanske förstår så gäller det att måla dig själv blå, sen är det bara på med de vita klädesplaggen och prata med en lustig röst.

Med denna smurfhatt kommer ingen att kunna missta dig för något annat än en smurf under halloweenfesten. Just den här hatten föreställer gammelsmurfen. Du hittar den här.

8. Instagram-post

Till den här utstyrseln behöver du en banankartong, lite målarfärg och kreativitet. Du tar en sida av banankartongen och klipper ut självaste "bilden". Efter det målar du kartongen så att det ser ut som ett Instagram-inlägg, med likes och allt möjligt.

Efter det är det bara att slänga på den på nacken så har du en utstyrsel.

9. Vampyr

Kanske den lättaste outfiten. Du köper bara några vampyrtänder på butik eller på nätet, förslagsvis härifrån, sen är du praktiskt taget good to go.

Har du moderna kläder på dig kan du alltid säga att du är en karaktär från Twilight.

Dessa coola vampyrtänder är lagom spetsiga och eftersom tänderna är tillverkade i ett speciellt material anpassas dem efter dina egna tänder. Klicka hem dem här.

10. Iprenmannen

Okej, så här ligger det till... Ipren-mannen var en populär maskot för värktabletten med samma namn under tidigt 2000-tal. För att bli den ikoniska karaktären köper du en blå greenman-suit, sen drar du på dig en vit t-shirt med avklippta armar.

På med gitarren och rocka bort huvudvärken.

... Eller så köper du bara en färdig dräkt föreställandes den ikoniska iprenmannen. Du kommer garanterat få frågor från både folk som känner igen honom och yngre människor som undrar vad sjutton du föreställer. Klicka hem dräkten här.

11. Fotbollsspelare

En ganska enkel utklädnad, allt du behöver är egentligen en fotbollströja, ett par shorts och ett par fotbollspjucks. Vill du lyxa till det så kan du klä ut dig till din favoritspelare.

Klicka hem den här tuffa fotbollströjan och du är i hamn inför maskeradfesten!Du hittar tröjan här.

12. Hobbit

Diggar du sagan om ringen? Då är den här outfiten perfekt för dig. Du tar en av farsans, brorsans eller dina egna gamla skjortor, kavlar upp ärmarna, fimpar skorna och sockarna, sen är du mer eller mindre Frodo!

Pluspoäng om du klistrar fast lite hår på fötterna.

Med den här peruken med öron kommer du att se ut som en riktig Hobbit! Öronen är i latexmaterial. Du hittar den här.

13. Magnus Uggla

För den här IKONISKA looken behöver du fyra saker. Du behöver solglasögon, en skinnpaj och peruk/eller möjlighet till att krulla till håret och ATTITYD.

Den sista är nog det viktigaste. Titta på lite intervjuer med Uggla på Youtube så fattar du.

Dra på dig ett par pilotglasögon och lev som en kung i baren precis som Magnus Uggla. Du hittar solglasögonen här.

14. Eminem

Nu snackar vi tidigt 00-tals Eminem här. Det vill säga blåa jeans, en vit t-shirt, ett tjockt guldhalsband och kort blont hår. Pluspoäng om jeansen är lite baggy.

Klicka hem detta coola hip hop guldhalsband för att imitera Eminem under halloweenfesten. Du hittar det här.

15. Din favorit tv-figur

Basically, ta vilken tv-figur som helst som du tycker om och ta det du har hemma för att efterlikna denna. Allt går med lite fantasi. Varför inte klä ut dig som en karaktär från Squid game?

Älskar du Squid game? Då ska du klä ut dig till The Gamer Circle med den här coola masken. Du hittar den här.

16. Pippi Långstrump

Klä ut dig till en av de mest ikoniska sagofigurerna i svensk historia. Har du en Pippi-peruk så är det toppen, annars kan du bara sätta upp håret i pippilotter, dra på dig något som efterliknar henne och måla på dig några fräknar.

Den här Pippi Långstrump-peruken är perfekt för halloween 2021. Du hittar den här.

17. John Travolta i Grease

På med brylkrämen, en skinnpaj, vit t-shirt och jeans så är du mer eller mindre John Travoltas karaktär från Grease.

Den här perfekta John Travolta-peruken sätter pricken över i:et på din Grease kostym. Du hittar den här.

18. Grekisk filosof

Aristoteles, Sokrates, Platon ja listan är lång. Gör om ett lakan till en så kallad toga och prata lite pretentiöst så är du hemma.


Vill du skoja till det lite extra kan du ta på dig ett guldigt armband för den där grekisk mytologi-känslan. Du hittar den här.

19. Harry Potter

Hitta någon pinne ute i skogen som du kan ha som trollstav, måla ett ärr i fejjan och skrik trollformlar i folks ansikten. Du är nu Harry Potter.

Ta på dig den Harry Potters slips så kommer du garanterat vara den coolaste liraren på festen.

20. Hermoine

Använd en peruk om du har kort hår, annars så gör du typ samma sak som med Harry Potter. Fast utan ärret då.

Om du använder den här trollstaven som ska föreställa Hermoines så har du hela looken fixad! Klicka hem den här.

21. Greta Thunberg

Klä ut dig till årets snackis, Greta Thunberg. Här har vi en supersnabb guide på hur du får till den ikoniska Greta-looken.


Varför inte klä ut sig till Greta Thunberg? Bildkälla: Hanna Franzén TT/TT


22. Samara från The Ring

På med något vitt, du kan typ göra klädseln från ett lakan, sen tar du på dig en peruk om du har kort hår och blöter ned den. Ge ifrån dig äckliga och läskiga läten så är du i hamn.

Varför inte använda den här svarta peruken för att efterlikna den skräckinjagande Samara från The ring?Du hittar peruken här.

23. Trump

På med kavajen, en röd kepa och smeta in bronzer i ansiktet så att du får presidentens ikoniska färg i ansikten. Prata lite engelska och du är Donald Trump! Har du möjlighet att få håret till att efterlikna Trumps så är det ännu bättre.

Med den här ansiktsmasken ser du ut som Trump till 100 procent. Vi kan dock inte garantera att du får till några dejter när du använder denna mask, på egen risk... Du hittar den här.

24. Leif GW Persson

En ikonisk look egentligen. Här har du tre huvudplagg som du måste ha på dig. Det första plagget är den rutiga skjortan, den andra är läsglasögonen och det tredje den ikoniska västen. Har du alla dessa så är du ta mig tusan GW. 

Den här stiliga rutiga skjortan är perfekt för att kunna imitera Leif GW Persson. Köp den här.

25. Kurt Cobain

En look som aldrig dör. Sätt på en t-shirt ovanpå en långärmad tröja och spring runt med en elgitarr (eller inte, för de är ganska dyra). Sen är du Kurt Cobain.

Med den här peruken kommer du att bli en riktig Kurt Cobain-kopia! Du hittar peruken här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.