Onsdag 14 Apr
Stockholm

Supersnabb guide: Så klär du ut dig till Greta Thunberg på halloween

Så klär du ut dig till Greta Thunberg på halloween
Så klär du ut dig till Greta Thunberg på halloween. Foto: Pixabay, Hanna Franzén TT

Har du tänkt gå som Greta Thunberg på halloween? Vi har den ultimata guiden som du bör läsa innan!

0 Kommentarer
Kopiera länk
Dela

Halloween är bara runt hörnet och det är dags att välja vad man ska klä ut sig till, om man nu gillar sånt. En solklar utklädnad är ju förstås Greta Thunberg

Den 17-åriga klimataktivisten har inspirerat hundratusentals människor över hela världen och blivit prisad för sitt brinnande engagemang för klimatet. Men hur i hela friden klär man ut sig till henne? 

Det behöver du inte oroa dig för. Vi har den ultimata guiden för hur du får till den perfekta Greta-looken.

1) Bestäm vilken Greta du vill vara

Det finns så många olika Gretor att välja bland. Det finns regnrocks-Greta, fleece-Greta och FN-Greta om vi ska nämna några.

För enkelhetens skull så rekommenderar vi regnrocks-Greta.

Greta Thunberg
Regnrocks-Greta. Bildkälla: Hanna Franzén TT/TT

2) Skaffa rätt klädsel

Nu har du alltså valt vilken Greta du ska vara. Perfekt! Det du behöver göra nu är antingen att köpa lite kläder, eller leta en stund i garderoben. 

För om du till exempel ska vara regnrocks-Greta så behöver du en lång regnrock, en vit mössa i ull (tror vi) och svarta handskar.

Har du en gul regnrock så är det pricken över i. Men vafasen, så länge det är en regnrock så borde det duga tycker vi.

3) Skaffa de rätta tillbehören

Vad menar vi med tillbehör undrar du? Jo – du behöver bland annat göra en egen version av hennes ikoniska skylt. Ja, du vet den där det står "Skolstrejk för klimatet". 

Vi rekommenderar att du tar och skriver på en flyttkartong för enkelhetens skull.

Sen kommer du även att behöva flätor. Om du har tillräckligt långt hår så är det bara att fläta, annars får du nog skaffa dig en peruk. Det finns tusentals att hitta på nätet, så det borde inte vara något problem.

IPCC-rapporten kommer du också att behöva. Det är den rapport om klimatet som Greta ofta hänvisar till i hennes tal. Den hittar du på deras hemsida här!

4) Läs på

Ja – om du ska vara en "äkta" Greta så måste du nog läsa på. När du väl har läst igenom IPCC-rapporten och övat in några tal så borde du vara hemma.

Ta gärna några debatter under kvällen, varför inte liksom?

5) Var Greta

Nu har du chansen att dra en av hennes klockrena oneliners. Tänk dig att polaren byter från den låt du köat på Spotify under festen, man blir lite arg va? 

Ta tillfället i akt, titta polaren rakt i ögonen med en isande blick och säg: "How dare you?". Någon måtta får det faktiskt ta att vara.

6) Reflektion

Men i ärlighetens namn så kan det här vara ett bra tillfälle till att faktiskt vara lite mer som Greta, sluta inte vid halloween. Tänk lite på hur din vardag ser ut och vad du kan göra för klimatet.

Om vi alla hjälps åt och gör något litet så kan det betyda mycket i längden.

MER: 25 enkla och billiga halloweenoutfits till dig som är sent ute

Ska du gå som Greta på halloween?
Tack för din röst!
0 Kommentarer
Kopiera länk
Dela