Så firas halloween på nöjesparker runt om i Sverige
Så firas halloween på nöjesparker runt om i Sverige. - Foto: Hanna Franzén TT/TT, Fredrik Sandberg TT/TT

Halloween 2019: Det här händer på nöjesparkerna i Sverige

Gröna Lund, Liseberg, Kolmården och många andra nöjesparker har fullspäckat med aktiviteter under Halloween. Det här händer under dagen!


Halloween är äntligen här och som vi har väntat! Det är idag som man klär ut sig, tittar på skräckisar och går bus eller godis.

Men många väljer också att besöka några av de hundratals aktiviteter som hålls på olika platser runt om i Sverige. Bland annat väljer många att besöka några av alla nöjesfält som finns.

Vi på Nyheter24 listar vad som händer på några av de mest populära nöjesfälten under dagen.

Halloween på Gröna Lund. Bildkälla: Hanna Frazén TT/TT

Gröna Lund

Gröna Lund har verkligen slagit på den stora trumman. De har allt ifrån barnvänliga halloween-aktiviteter till de allra kusligaste.

Är man på plats med barn, eller med någon som är lite lättskrämd så kan man bland annat besöka Pettson och Findus spökhus, man kan åka det blå tåget, gå på sagostund med häxor och mycket mer.

Vill man ha lite rysligare saker? Ja, då kan man besöka det olustiga huset – där man aldrig vet vad som lurar bakom hörnet. Eller kanske Zombie Zone är något för dig? Det finns helt enkelt att välja på kan vi säga.

Men vill du besöka Gröna Lund och deras attraktioner så måste du köpa biljett. Man kan surfa in på deras sajt och se om det finns några tillgängliga biljetter för dagen.

Halloween på Liseberg! BIldkälla: Björn Larsson Rosvall TT/TT

Liseberg

På Liseberg kan man som barn göra en massa roliga saker. Man kan ta en tur till kaninlandet, följa den förhäxade stigen och mycket mer.

Om du känner att du vågar så kan du alltid besöka lite läskigare attraktioner som till exempel spökhotellet Gasten, Distrikt Z eller något annat kul.

Samma sak som på Gröna Lund så är det viktigt att tänka på biljetter. Fixa det i god tid så blir det lätt och smidigt. 

Kolmården

Även Kolmården erbjuder några häftiga aktiviteter i halloweens anda. Du kan bland annat besöka Hospitalet, deras egna skräckhus. Du kan även gå längs spökstigen, se en eldshow och mycket annat.

Biljetter hittar du på deras sajt.

Skara sommarland

Skara sommarland har även satsat på stort de också. Väljer man att besöka det härliga sommarlandet så kan man hoppa på deras läskiga spöktåg eller besöka GHostel, deras spökhotell på plats. Rysligt!

Du kan även besöka häxans stig, labyrinten och mycket mycket mer.

Skansen

Skansen bjuder också på några roliga aktiviteter både för barn och för vuxna. Bland annat kan man höra kusliga sägner om gastar, pyssla och se hur samhället var med kolera i stadsområdet. Väldigt intressant!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.