Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man döms till djurplågeri – svultit häst med uppsåt

- 01/11/2019, 18:30

En travtränare döms nu till djurplågeri. Detta då rätten anser att mannen med uppsåt har svultit sin häst. Enligt ett vittne ska djuret ha sett ut som ett "vandrade skelett".

Under fredagen dömdes en travtränare till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Detta då han inte gett sin häst tillräckligt med foder. Enligt ett vittne ska hästen ha varit mycket utmärglad, rapporterar TT.

Planerade att slakta hästen 

Hästen har flera synliga revben och är mycket mager. Den har även fått en konstig gångstil. Enligt ett person som vittnade i rätten ska djuret ha sett ut som ett "vandrande skelett".

Häst
Bildkälla: Polisens förundersökning

Mannen har i förhör sagt att han planerade på att slakta hästen för att den inte skulle "lida mer". 

50 timmars samhällstjänst

Ägaren, som är en amatörtravtränare i 30-års åldern, bedöms ha svultit hästen med uppsåt. Därför dömer Skarborgs tingsrätt mannen till djurplågeri

Straffvärdet för denna typ av brott är en månad, men då mannen tidigare är ostraffad döms han till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. 

Hästen har omhändertagits av en tidigare ägare och bedöms må bra med tanke på omständigheterna, rapporterar TT.

Läs även: Kompisgäng högg av ben på levande ko – frias för djurplågeri