Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Orgasm-hemligheten till fin hy: Så påverkas huden av sex

- 08/11/2019, 21:00

Sex är inte bara skönt – det är också en riktig mirakelkur för huden! Här är fyra anledningar till att ha massvis av sex:

Att man mår bra efter en orgasm är ingen hemlighet, men visste du att även huden gynnas av ett riktigt bra ligg? Så är det, och det är inte dåligt med fördelar som sängvalsen kommer med:

Naturligt glow

Att ha ett härligt "glow" har aldrig varit trendigare och här kan lite gammalt hederligt sex verkligen hjälpa till.

När vi har sex slår nämligen våra hjärtan fortare vilket ökar blodcirkulationen, eller ska vi säga glow-cirkulationen? 

Det ökade blodflödet förser alla organ med fräscht blod, inklusive huden, som får en riktigt fräsch lyster!

Håller finnarna borta

Trött på envisa finnar? Då kan det vara dags för en orgasm. När man når klimax utlöses nämligen oxytocin, också känd som "kärlekshormonet". Och det här är precis så trevligt som det låter! 

Hormonet gör att stress- och kortisolnivåerna går ner vilket dämpar inflammationer i huden. Fördelen med detta? Jo, att finnar, utslag och eksem inte syns lika mycket!

Sex
Bildkälla: Shutterstock

Minskar risken för rynkor

I det långa loppet kan mycket sex även minska risken för rynkor. Vi får nämligen rynkor av att spänna våra ansikten under långa perioder, men vid kroppskontakt blir vi tvärtom lugna och avslappnade. Något som håller rynkorna långt borta!

Minskar torrhet 

Vem behöver dyra krämer när man kan ha sex? Den tidigare nämnda blodcirkulation-skjutsen har nämligen en annan fördel – den motverkar torrhet som bara den! 

Blodet förser nämligen organen med vatten, vilket för huden är en riktigt torrhets-bekämpare, skriver Goodhousekeeping.

Läs även: Män får orgasm lättare än kvinnor – här är anledningen

Har du haft sex idag?