Fredag 12 Aug
Stockholm

3 anledningar till att skippa bh:n helt

Tre anledningar till att skippa bh:n helt
Tre anledningar till att skippa bh:n helt. Foto: Shutterstock

Vill du egentligen bara kasta bh:n åt skogen men känner att det inte går av olika anledningar? Då har du kommit rätt! Det finns nämligen många myter där ute om varför man "behöver" ha bh. Låt oss förklara.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Om du har ett par tuttar känner du antagligen igen dig i känslan av att ta av sig bh:n efter en lång dag. Fantastiskt, vi vet. Föreställ dig nu att känna så HELA TIDEN.  

För ja, det finns egentligen varken hälso- eller utseenderelaterade anledningar till att använda de gamla brösthållarna. Här är tre anledningar till att släppa tuttarna fria: 

Så motverkar ryggont utan bh

 Kanske tänker du att det här med att skippa bh endast är till för kvinnor med mindre (lättare) bröst? Och ja, större bröst är naturligtvis tyngre vilket i värsta fall kan leda till ryggont utan stöd. 

Men om man har större bröst och vill hoppa bh finns det saker man kan göra för att förhindra ryggsmärta. Till exempel kan man: 

  • Träna ryggen – detta stärker musklerna vilket förhindrar smärtan
  • Börja med yoga – detta både stärker och stretchar ryggen 
  • Få massage – detta minskar spänningar (och är väldigt skönt) 

Bildkälla: Shutterstock

Leder inte till hängbröst

Har du hört att man får hängbröst om man regelbundet skippar bh:n? Detta är en myt som vi med glädje kan krossa! Det finns nämligen inga som helst bevis för att det här skulle vara fallet.

Hängigare bröst får de flesta med tiden, detta beror dock på gravitation och ålder – inte brist på bh-användning, skriver Health.

Behöver inte visa bröstvårtorna 

Kanske vill du hoppa bh:n men känner dig obekväm med att bröstvårtorna syns? Inga problem!

Till exempel finns det en rad varianter av "nipple-covers" som kan klistras över bröstvårtorna. Man kan också ha tjockare tröjor på sig. 

Bildkälla: Shutterstock

Om du gillar att använda bh ska du såklart fortsätta med det. Men om du vill slippa brösthållarna borde det inte finnas något som stoppar dig!

Läs även: Får man större bröst av att dricka sojamjölk? Experten svarar

Använder du bh?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.