Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sökandet efter 17-åriga Wilma – får förstärkning av försvaret

- 26/11/2019, 10:09 -

17-åriga Wilma Andersson har varit försvunnen sedan den 14 november. Nu får sökandet förstärkning av Försvarsmaktens röjdykardivision.

17-åriga Wilma Andersson har varit borta sedan torsdagen den 14 november. Och sökningen efter 17-åringen har pågått sedan den 17 november. 

Hittills har man använt sig av bland annat hundpatruller och drönare i sökandet. Och nu under tisdagen får sökandet förstärkning av Försvarsmaktens röjdykardivision från Skredsviksbasen, enligt rapporter från Bohuslänningen.

– Röjdykarna kommer påbörja ett sök i Bäveån med en en miniubåt som använder sig av sonar. Den skickas ner och styrs från land och är oerhört effektiv till att söka i vatten, säger Stefan Kristiansson, polisens lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal till tidningen.

Ska senast ha setts i Uddevalla 

Enligt Missing People ska Wilma senast ha setts i ett område i närheten av Walkesborg i Uddevalla, och förra tisdagen gick polisen ut med att Wilma troligtvis har blivit utsatt för ett brott. 

I samband med uttalandet gick de även ut med att de gripit en man misstänkt för mord – och att mannen skulle förhöras under tisdagseftermiddagen, rapporterade GT. 

Misstänkte mannen Wilmas sambo

På sin hemsida skrev polisen samma dag att "mycket talade" för att Wilma blivit utsatt för brott, och att den gripne var eller hade varit Wilmas sambo.

17-åringen misstänks ha blivit mördad den dagen som hon senast sågs.

I nuläget är mannen frihetsberövad i väntan på beslut från domstol om häktning. Den mordmisstänkte är sedan tidigare ostraffad och förekommer inte i belastningsregistret.

Ytterligare en man anhållen misstänkt för grovt skyddande av brottsling

Under söndagen 23 november anhölls ännu en man, på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Mannen släpptes på fri fot senare på kvällen, men hans bil har beslagtagits. 

Bilen ska genomgå en teknisk undersökning, och enligt uppgifter till GT hoppas polisen kunna hitta spår som kan kopplas till Wilmas försvinnande.

LÄS MER OM VAD SOM HÄNT I FALLET:  Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson – här är allt vi vet

Har du information som kan hjälpa polisen framåt? Ring 114 14.