Den-forrymda-vargen-fran-Orsa-har-avlivats
Den förrymda vargen från Orsa har avlivats - Foto: Google Maps, Shutterstock

Varg rymde över fyra meter högt stängsel – har hittats och avlivats

Under lördagsmorgonen rymde en varg från Orsa rovdjurspark. Djuret tog sig över ett fyra meter högt elstängsel och lämnade blodspår efter sig. Senare under lördagen meddelade anläggningschefen Johan Sares att vargen har hittats och avlivats.


Under lördagsmorgonen rymde en nyinflyttad varg från Orsa rovdjurspark. Vargen hade nyligen anlänt från en annan djurpark och satts i ett eget hägn för att vänja sig vid den nya miljön. 

Runt klockan 8.30 under lördagen tog sig vargen över det fyra meter höga elstängslet. Senare under lördagen hittades vargen, och kort därefter avlivades djuret. 

Sågs till i slalombacke 

Enligt uppgifter till Jaktjournalen var det en djurparksgäst som först upptäckte den förrymda vargen. Djuret rörde sig då i en slalombacke. 

Samtidigt sökte både polis och länsstyrelsen efter den försvunna varghanen. Några timmar senare, under lördagseftermiddagen, påträffades vargen. Kort därefter avlivades djuret. 

"En jävla olycka"

Anläggningschefen Johan Sares beskriver hur han är chockad över situationen. Han poängterar att stängslet som vargen tog sig över både är strömförsett och har taggtråd.

– Vi har haft varg här i flera år och det har aldrig hänt tidigare. Det är verkligen en jävla olycka detta, säger han till Aftonbladet

Ännu finns inga uppgifter kring vargens tillstånd när djuret påträffades. Anläggningschefen har dock tidigare gått ut med att man hittat blodspår kring stängslet som vargen tog sig över.

Läs även: Om du möter varg – gör så här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.