Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nostradamus förutsägelser för 2020 – sjuka året vi har framför oss

- 30/12/2019, 08:24 -

Ringer namnet "Nostradamus" en klocka? Annars kanske "profet som förutspått allt från Hitler till 9/11" låter bekant? Trots att Nostradamus levde på 1500-talet menar många att han kunde se in i framtiden – här är vad han sa om 2020.

När det kommer till att förutspå framtiden finns det två vägar att gå:

Utförliga analyser baserade på befintliga samhällsströmningar eller... gubbar som levde på 1500-talet och skrev svårtydda profetior.

I den här artikeln kommer vi ägna oss åt den senare!

Världskänd profet

Vi pratar såklart om Michel de Nostredame, mer känd under namnet Nostradamus. 

Nostradamus var just en gubbe från 1500-talet, och han var en jäkel på medicin, astrologi och filosofi! 

Mest känd är han för boken "Les Propheties". Där skrev han enligt vissa korta stycken med osammanhängande meningar, enligt andra knivskarpa förutsägelser som i många fall slagit in.

Ja, ni förstår grejen. 

Vissa menar på att Nostradamus förutsåg franska revolutionen, andra världskriget och terrorattackerna mot World Trade Center. 

Självklart skrev den franska filosofen även ett par förutsägelser för år 2020, och enligt honom har vi ett hejdundrande år framför oss...

Här är våra favoriter: 

Nostradamus
Bildkälla: Shutterstock

Ekonomisk kris 

Börjar pengarna sina efter juletiden? Tyvärr kommer något liknande hända med vår världsekonomi, i alla fall om vi ska lita på vår favoritfilosof. 

Om man har tolkat Nostradamus rätt kommer nämligen den ekonomiska marknaden lida på en global nivå år 2020. 

Plånbok
Bildkälla: Shutterstock

Kris efter Brexit?

Enligt Nostradamus kommer ett "imperialistiskt lejon" att falla och att "portarna ska öppnas genom rädsla". Detta har fått många att tänka på Brexit och profetian kan tolkas som att allt kommer gå käpprätt åt helsike för britterna när de lämnar EU nu i januari. 

Det har också spekulerats i brittisk press i om Nostradamus förutspår drottning Elizabeths död under 2020.

Kaoset kring Trump fortsätter

Nostradamus pratar också om en "konspiration" mot en mäktig men hatad kung, och att hemliga agenter placeras ut för att störta honom. Detta går så klart att tolka som att det kommer fortsätta storma kring Donald Trump även under 2020. 

Men med tanke på att USA går till nytt presidentval till hösten så behöver man nog inga gamla profetior för att konstatera att det kommer bli ett händelserikt år på andra sidan Atlanten. 

Donald Trump kommer få ett hetsigt 2020 (AP Photo/Andrew Harnik))

Stort krig?

På ämnet "fruktansvärda katastrofer" – Nostradamus har också förutspått ett stort krig 2020. 

Enligt den franska profeten kommer ett 27 år långt krig bryta ut mellan två stormakter, något som har fått vissa att tänka på USA:s och Kinas kyliga relation. 

Mikrochip?

Från förödelse till kroppsmodifiering. 

Vissa har tolkat det som att Nostradamus har förutspått att vi kommer installera mikrochip i våra kroppar under 2020. 

Något som faktiskt redan sker på sina håll i världen. Bland annat har ett företag i amerikanska Wisconsin bytt ut sina jobbrickor mot mikrochip.   

Klimatkatastrofen förvärras?

Det är inte bara Greta Thunberg som varnar för klimatförändringar. Även Nostradamus höjde ett varningens finger redan på 1500-talet. Enligt profetiorna kommer stora delar av Antarktis att smälta, och havsnivån stiga. 

Nostradamus ger Greta rätt (AP Photo/Paul White)

Människor kommer bo på månen 

Låt oss avsluta med en smäll! Enligt Nostradamus kommer människor BO PÅ MÅNEN år 2020. 

Ja, kanske inte alla, men om man tolkat hans texter rätt ska i alla fall vissa bosätta sig på himlakroppen, skriver astrologsajten Nostradamus2020.

Måne
Bildkälla: Shutterstock

Dock ska man vara noga med att Nostradamus grej var att skriva extremt svårtydda profetior som kan tolkas på hundratals olika sätt. Men den som lever får se!

Läs även: 5 konspirationsteorier som visade sig vara sanna

Tror du profetiorna kommer att slå in?