Då ska du ta ledigt för att maxa ledigheten.
Då ska du ta ledigt för att maxa ledigheten. - Foto: Jessica Gow TT/TT, Fredrik Persson TT/TT

Då ska du ta ledigt för att maxa ledigheten 2020

Det finns vissa dagar du bör pricka in i kalendern om du vill maximera din semester under 2020. Här hittar du alla datumen!


Nu är det ett nytt år, med nya semesterdagar och roligheter framför oss. Men hur ska du egentligen lägga din semester för att maxa ledigheten under året? Det har vi på Nyheter24 stenkoll på!

Så maxar du din ledighet. Bildkälla: Pixabay

Påsk

Första rejäla chansen du har att få riktigt lång ledighet är runt påsken. Du kan få hela tio dagar ledigt om du tar ledigt från den 6-8 april.

Då är du ledig från den fjärde till den trettonde. En tillräckligt lång stund för att få i sig påskgodis i stora lass!

Valborg

Runt Valborg, alltså den sista april, kan du också få dig en skön stunds ledighet om du planerar rätt. Tar du ledigt mellan den 27 och den 30 så får du hela nio dagar ledigt.

Midsommar

Midsommar inträffar den 19 juni 2020, och du kan faktiskt få långledigt även då. Tar du ledigt 15-18 juni så är du ledig i åtta dagar. Alltså från den 13 till den 21.

Jul, nyår och trettonhelgen

Om du har turen att ha åtta dagars ledighet kvar när julen närmar sig så kan du faktiskt få 19 dagars sammanhängande ledighet med lite planering.

Tar du ledigt 21-23 december, 28-30 december och 4-5 januari så blir det nämligen så.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.