Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker skickade Hitler-video – utreds av partiet

- 03/02/2020, 16:48 -

Gunnar Larsson (SD) har mejlat videor på Adolf Hitler och annat innehåll som kan tolkas som rasistiskt till partikollegor. Nu utreds han av partiet.

Sverigedemokraten Gunnar Larsson sitter i kommunfullmäktige i Knivsta och har tidigare suttit på tunga positioner inom partiet.

Nu har han hamnat i rejält blåsväder. Det på grund av mejl han ska ha skickat till andra sverigedemokrater i Uppland.

DANSADE HITLER OCH KKK

Mejlen innehåller bland annat videoklipp från andra världskriget där tyska flygplan bombar en moské, följt av en dansade Adolf Hitler.

Han ska också ha vidarebefordrat låtar där Ku Klux Klan-sympatisörer sjunger "N-ordet".

Sverigedemokraterna startar nu en intern utredning mot Gunnar Larsson. (Janerik Henriksson/TT)

"FÖRSTOD INTE BUDSKAPET"

Gunnar Larsson bekräftar att han skickat mejlen, men menar att han inte förstod budskapet och skickat vidare mejlen i syfte att förstå dem bättre.

– Det stämmer att jag har skickat det vidare för att få klokskap och veta var det kommer ifrån. Det är som en faktakontroll att jag skickade det vidare, säger Gunnar Larsson till P4 Uppland.

SD STARTAR UTREDNING

Nu har Sverigedemokraterna startat en intern utredning. SD skriver i ett mejl till P4 Uppland att partiet har "nolltolerans mot rasism" och att det "inte är acceptabelt att sprida innehåll av denna karaktär.

– Uppgifterna är allvarliga och kommer leda till intern utredning, skriver SD:s pressekreterare Christian Krappedal i mejlet.