Corona.
Det finns en chans att coronasmittade blir immuna mot viruset. - Foto: Foto: Isabell Höjman / TT. Shutterstock.

Virusexperten: Stor sannolikhet att coronasmittade blir immuna

Om man blivit smittad av corona och tillfrisknat finns det stor chans att man blir immun mot viruset. Det menar virologiprofessorn Niklas Arnberg. "Med stor sannolikhet är de immuna och kan då egentligen inte bli infekterade en gång till".


Enligt de senaste rapporterna har cirka 3 000 personer dött av coronaviruset, medan cirka 90 000 smittats. 

Samtidigt så har hälsomyndigheter i Asien från flera håll gått ut med uppgifter att cirka 45 000 av de smittade tillfrisknat, rapporterar The New York Times

Och enligt Niklas Arnberg, professor i virologi finns det stor chans att coronasmittan fungerar på samma sätt som många andra virus.

Det vill säga att den som blir smittad blir immun mot viruset. 

"Blir akut sjuk och sedan blir man frisk"

– Med stor sannolikhet är de immuna och kan då egentligen inte bli infekterade en gång till, säger Niklas Arnberg i intervju med Expressen.

– I så fall följer det ju ett normalförlopp vid de flesta virusinfektioner. Det vill säga man först blir akut sjuk och sedan blir man frisk och då kan man inte bli infekterad av samma virus en gång till, fortsätter han.

"Högre risk att män dör av coronaviruset"

I dagsläget har coronaviruset spridits till över 44 länder. Ny forskning visar att män löper större risk att bli smittade än kvinnor. Läs om det här.

Läs även: 

Här är skolorna som håller stängt – på grund av coronaviruset

Coronasmittad man i Göteborg gick till jobbet – arbetsplats stänger

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!