Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI:s glada besked: "Nu kommer vårvärmen"

- 25/03/2020, 07:45

I veckan tittar vårsolen äntligen fram i de södra och mellersta delarna av landet. SMHI meddelar att det kan bli tvåsiffrigt när det kommer till plusgrader.

Nu är vårvärmen på väg på riktigt.

Enligt SMHI kan vi räkna med sol och många plusgrader i veckan.

– Det kommer bli varmt och riktigt soligt med tunna moln, vilket kommer hålla i sig hela veckan, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

Hon berättar att temperaturen kommer ligga riktigt högt och kan klättra upp till tvåsiffrigt under veckan.

– Vädret kommer i hålla sig och vara riktigt skönt under veckan för att senare bli något kallare till helgen, säger hon.

Dessvärre innebär detta inte att man är garanterad någon vårvärme allra längst upp i landet.

KAN KOMMA BAKSLAG

– Detta gäller hela de södra delarna och mellersta delarna av landet, och det blir även några dagar med milt väder längs Norrlandskusten, säger Lisa Frost.

Det kan därför vara frestande att tänka sig att vintern nu är över på riktigt. Och det är den rent meteorologiskt i vissa delar av landet.

I Sverige räknas det som vår när det varit plusgrader i minst sju dagar, vilket nu har varit fallet på många platser.

– Man kan säga att dit våren kommit är vintern borta och som det ser ut nu har den kommit till hela Götaland och hela södra Svealand. Men det kan fortfarande komma bakslag, varnar Lisa Frost.

Läs mer om väder: Varningen: Pollen kan öka smittspridningen av coronaviruset