Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre coronasmittade personer har fått lämna intensiven

- 26/03/2020, 09:50 -

Det finns hopp. Karolinska i Stockholm har meddelat att tre personer fått lämna intensivvårdsavdelningen inom loppet av en vecka.

Det finns trots allt ljus i mörkret. 

På tisdagen kom ett positivt besked från Karolinska i Stockholm. Det var när chefsläkaren David Konrad intervjuades i Aktuellt som han kunde meddela att tre personer skrivits ut från intensiven under senaste veckan. 

– Vi har senaste veckan skrivit ut tre patienter från intensivvården. Det är vi väldigt glada för, sa då David Konrad i Aktuellt, skriver Mitt i

Han kunde också ge ett annat positivt besked – att personer vid Karolinska har behövt kortare tid i respirator än vad man förväntat. 

– Vi har gott hopp om att många kommer klara sig, sa Konrad i sändningen. 

Enligt Svenska Intensivvårdsregistret så är nu siffran över de som antingen intensivvårdas eller har intensivvårdats för covid-19 nu uppe i 176 personer. Medelåldern ligger på 62 år, den yngsta som vårdas är 21 år. 

FLER NYHETER OM CORONAVIRUSET:

Filmade när han slickade på saker i butik – åtalas

Hundratals bensinmackar kan gå i konkurs

Systembolagets vädjan: "Snälla sluta"