Vitryssland corona
Vitryssland corona - Foto: Andrei Stasevich/BelTA Pool Photo via AP/TT /Shutterstock

Europeiska landets råd om corona: "Drick vodka och bada bastu"

Det här europeiska landet gör i stort sett ingenting för att stoppa spridningen av coronaviruset. Istället uppmanas invånarna att dricka vodka och bada bastu.


Vitryssland har väldigt få fall av coronaviruset. Landet har en befolkning på ungefär 9,5 miljoner och av dessa har endast 94 personer testat positivt för viruset. 

I Vitryssland finns inte heller de restriktioner som vi ser i andra europeiska länder. I flera länder får man bara träffas två och två i offentliga miljöer och både skolor och gränser har stängts. 

"Drick vodka"

Vitrysslands president, Alexander Lukashenko, har dock gett vissa råd till invånarna. 

Alexander Lukashenko. Bildkälla: Andrei Stasevich/BelTA Pool Photo via AP/TT

Nämligen att dricka vodka och bada bastu.

Lukashenko tycker att 50 milliliter vodka om dagen är lagom, så länge det inte dricks på arbetstid. Han tycker också att man gärna ska bada bastu och äta frukost på fasta tider, skriver norska TV2

Han kallar resten av världens restriktoner för "galna".

Presidenten tipsar om bastu mot corona. Bildkälla: Shutterstock

"Ser inga virus"

I landet ställs inga offentliga tillställningar eller sportevenemang in. Presidenten som själv är gammal hockeyspelare deltog i en hockeymatch på lördagen. 

– Varför skulle vi inte spela? Det finns inget virus här. Såg ni något virus flyga omkring? Det gjorde inte jag, sa han enligt Sky News

I Sverige blir flera influencers kritiserade för hur de hanterar coronakrisen. Nu rasar följarna mot Isabella Löwengrip, varför kan du läsa om här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.