Vitryssland corona
Vitryssland corona - Foto: Andrei Stasevich/BelTA Pool Photo via AP/TT /Shutterstock

Europeiska landets råd om corona: "Drick vodka och bada bastu"

Det här europeiska landet gör i stort sett ingenting för att stoppa spridningen av coronaviruset. Istället uppmanas invånarna att dricka vodka och bada bastu.


Vitryssland har väldigt få fall av coronaviruset. Landet har en befolkning på ungefär 9,5 miljoner och av dessa har endast 94 personer testat positivt för viruset. 

I Vitryssland finns inte heller de restriktioner som vi ser i andra europeiska länder. I flera länder får man bara träffas två och två i offentliga miljöer och både skolor och gränser har stängts. 

"Drick vodka"

Vitrysslands president, Alexander Lukashenko, har dock gett vissa råd till invånarna. 

Alexander Lukashenko. Bildkälla: Andrei Stasevich/BelTA Pool Photo via AP/TT

Nämligen att dricka vodka och bada bastu.

Lukashenko tycker att 50 milliliter vodka om dagen är lagom, så länge det inte dricks på arbetstid. Han tycker också att man gärna ska bada bastu och äta frukost på fasta tider, skriver norska TV2

Han kallar resten av världens restriktoner för "galna".

Presidenten tipsar om bastu mot corona. Bildkälla: Shutterstock

"Ser inga virus"

I landet ställs inga offentliga tillställningar eller sportevenemang in. Presidenten som själv är gammal hockeyspelare deltog i en hockeymatch på lördagen. 

– Varför skulle vi inte spela? Det finns inget virus här. Såg ni något virus flyga omkring? Det gjorde inte jag, sa han enligt Sky News

I Sverige blir flera influencers kritiserade för hur de hanterar coronakrisen. Nu rasar följarna mot Isabella Löwengrip, varför kan du läsa om här

Relaterat
Senaste nytt

Röda siffror på Wall Street

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

1 timme sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

1 timme sedan
Minst 20 personer, inklusive två barn, har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, uppger en talesperson för staden.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

1 timme sedan
SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.