Skatteverket varnar för bluffmejl
Skatteverket varnar för bluffmejl - Foto: Shutterstock/ Henrik Montgomery / TT

Skatteverkets varning om deklarationen: Klicka inte på länken

Senast på skärtorsdagen ska de som deklarerade digitalt få sina pengar, men nu varnar Skatteverket för bluff-mejl: Klicka inte på länken.


Igår var det många som fick ett meddelande från Skatteverket om sitt slutskattebesked, åtminstone om man deklarerade digitalt senast den 31 mars utan att göra några ändringar. 

Man fick också veta att pengarna skulle börja betalas ut, och Skatteverket ska senast ha betalat ut pengarna under skärtorsdagen.

Skatteverket nedringda

Men meddelandet gjorde många förvirrade och Skatteverket har nu blivit totalt nedringda. Många trodde nämligen att pengarna skulle finnas på kontot samtidigt som meddelandet om slutskatten kom. 

– Utbetalningarna börjar i dag (tisdag) efter lunch, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket till Dina Pengar. 

"Klick inte på länken"

Samtidigt som pengarna börjar betalas ut cirkulerar det både bluff-sms och bluff-mejl. I ett sms kan man läsa att man misstänks ha brutit mot inkomstlagen och att skatteåterbäringen är satt på paus, sedan ombeds man klicka på en länk. 

Ett av sms:en som cirkulerar. Bildkälla: Skatteverket

I ett mejl ombeds man klicka på en länk för att få in sina pengar på kontot. 


Ett exempel på bluff-mejl. Bildkälla: Skatteverket

Skatteverkets budskap är tydligt: Klicka inte på länken.

Var försiktig

Enligt Skatteverket ska man vara mycket försiktig om man får ett mejl eller sms som ser ut att komma från Skatteverket, men som gör en misstänksam. 

Man ska då inte klicka på någon länk, inte öppna bilagor, inte svara på meddelandet samt radera meddelandet.

Du ska aldrig lämna ifrån dig kreditkortsnummer eller bankkontonummer utan att använda Skatteverkets e-tjänster, skriver Dina Pengar.  

Inte för sent

Har du ännu inte lämnat in din deklaration är det inte för sent ännu. Du har till den 4 maj på dig att skicka in deklarationen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du få tillbaka pengar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.