Programledaren Adam Alsing.
Adam Alsing är död. - Foto: Erik Simander /TT

Adam Alsings sista tid – hamnade på intensiven efter sjukskrivning

Adam Alsing blev bara 51 år gammal. Under onsdagen meddelade hans familj att Alsing dött efter att blivit sjuk i coronaviruset.


Den folkkäre programledaren Adam Alsing är död. Han blev 51 år gammal. På onsdagen meddelade hans familj att Alsing dött till följd av coronaviruset. 

Sjukskrev sig från jobbet

Enligt Expressen var Alsing sjukskriven från sitt jobb på NRJ morgon i flera veckor. 

– Jag visste att han blev intagen, men jag visste inte om att han låg i respirator förrän i början av veckan, säger producenten och vännen Henric von Zweigbergk, som blev sjuk samtidigt som Alsing, till Expressen. 

Under sista tiden vårdades Alsing på Södersjukhuset i Stockholm. 

"Småförkyld"

Så sent som den 25 mars gjorde Adam Alsing ett inlägg på sociala medier där han skrev att han skulle ”ta sitt ansvar i coronatider” och stanna hemma. 

Den 1 april gjordes ett inlägg på podcasten Adam och kompanis instagramkonto om att Adam Alsing var ”småförkyld” och därför inte kunde vara med i veckans avsnitt. 

"Tack för att du var en klippa"

Flera profiler och vänner har under kvällen och natten uttryckt sorg och saknad efter Alsing. 

– Det tog lång tid innan jag insåg att det var på riktigt. Det är chockartat, säger kollegan och vännen Gry Forssell till Dagens Nyheter. 

På Instagram har Agneta Sjödin delat ett känslomässigt inlägg där hon uttrycker sin sorg. 

"Tack för att du var en klippa vid min sida när jag tog mina första stapplande steg in i tv-världen! Kommer alltid att minnas dig som den snälla, schysta, varma, närvarande, inkännande, omtänksamma, glada, smarta, allmänbildade, kvicka, roliga och kärleksfulla människa du var", skriver Agneta Sjödin. 

Agneta Sjödins känslosamma inlägg på Instagram.

"Låg i respirator en vecka"

På torsdagsmorgonen uttryckte vännen Steffo Törnquist sin sorg i TV4:s Nyhetsmorgon. 

– Jag har känt Adam i över 30 år. Han var en varm och trevlig människa.  Hans kropp orkade inte, han låg i respirator i en vecka, säger Törnquist

Var med i svenska Top Gear

Adam Alsings karriär sträckte sig över trettio år av svensk underhållning. På 90-talet slog han igenom som programledare i TV4, och senare blev Alsing programledare för svenska Big Brother.

Hans sista produktion, en svensk version av brittiska programmet Top Gear, skulle ha premiär på tv nu i vår.

Så här skriver Adam Alsings arbetsgivare Discovery Networks i ett uttalande:

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen.

Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

Adam Alsing blev 51 år gammal. (Foto:Erik Simander/TT)


Marcus Birros sorg: "Adam Alsing var på riktigt"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.