Så blir vädret på valborg
Så blir vädret på valborg - Foto: Mats Schagerström / Johan Nilsson / TT

Så blir vädret på valborg – där du bor

Mulet, regnigt och milt väder är vad man kan vänta sig på valborgsmässoafton på de flesta platser i landet. På vissa håll kan det till och med snöa.


I år blir valborgsmässoafton speciell. Inga stora firanden vid eldar eller stora fester för studenterna. Och då gör det inte särskilt mycket att det faktiskt ska bli skitväder i större delen av landet på valborgsmässoafton. Mulet, regn, snö och ganska kallt – det är vad valborg bjuder på i år. 

Götaland

I Götaland blir det en mulen och regnig valborgsmässoafton. På förmiddagen kan det vara uppehåll men under eftermiddagen kommer regnet. Det blir inga temperaturer att hurra för. Någonstans mellan fem och tio grader får man räkna med. 

Det blir inget vidare väder på valborgsmässoafton. Bildkälla: Shutterstock

Svealand och Gotland

I Svealand kan man räkna med växlande molnighet under valborg. Molnigheten ökar framåt kvällen och på natten kan det komma regn och i värsta fall snö.  Det kommer bli mellan fem och tio grader. 

Södra Norrland

Södra Norrland skiljer sig inte mycket vädermässigt från Svealand. Det blir växlande molnighet. Störst solchans har man längs kusten. Temperaturen blir något kallare från någon minusgrad upp till fem plusgrader. 

Norra Norrland

I Norra Norrland blir det heller inget väder att vara särskilt glad över. Från tio minusgrader upp till ett par plusgrader kan man räkna med. Bäst chans till sol har man vid kusten men det kan även komma ett par centimeter snö längre inåt land. 

Det kan till och med snöa. Bildkälla: Mats Schagerström / TT

Första maj

Under första maj fortsätter det mulna vädret i nästan hela landet. Regnet rör sig norrut och i Mellansverige kan det bli snö eller blötsnö. Det blir lite varmare i söder med chans till 15 grader. I mellersta Norland kan det faktiskt bli rätt soligt, men längre norrut dröjer sig regnet och snön kvar. 

Glöm inte heller att Systembolaget har stängt vissa dagar under valborgshelgen, exakt när kan du läsa mer om här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.