Systembolaget öppettider valborg och första maj
Systembolaget öppettider valborg och första maj - Foto: TT

Då har Systembolaget stängt under valborg och första maj 2020

Vilka dagar är det öppet och vilka dagar är det stängt på Systembolaget under valborg och första maj? Det reder Nyheter24 ut.


Systembolaget är en av alla de butiker som ändrat öppettider och rutiner sedan coronakrisen var ett faktum. Redan tidigt valde Systembolaget som normalt brukar öppna 10:00 att ändra tiden till 12:00, allt om de ändrade öppettiderna kan du läsa här

Öppettider på valborg

Nästa helg är det valborgsmässoafton och det innebär ytterligare ändrade öppettider. 

Men eftersom själva valborgsmässoafton inte är en helgdag har Systembolaget öppet precis som vanligt torsdagen den 30 april. Viss variation beroende på coronakrisen kan dock förekomma, exakt vilka öppettider ditt närmsta Systembolag har kan du hitta här

Systembolaget är stängt första maj. Bildkälla: Anders Wiklund / TT

Fredagen den 1 maj är däremot en helgdag och då är det helt stängt. Dagen därpå, lördagen den 2 maj, har Systembolaget öppet som vanligt. 

Under coronakrisen har Systembolaget satt upp flera varningsskyltar till sina kunder, och en handlade om att en viss vara köptes i helt fel syfte, läs mer om det här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.